CHP’yi karıştıran mutlak butlan kararının ardından çarpıcı bir iddia gündeme geldi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Özgür Özel’den kurultayın yapılabilmesi için dört isim hakkında ihracını talep ettiği öne sürüldü. Bu gelişme, partideki gerilimi artırarak, Kılıçdaroğlu’nun yeniden genel başkan olarak göreve gelmesiyle birlikte Özel ile destekçilerini karşı karşıya getirdi. Şu an gözler, kurultay kararının netleşip netleşmeyeceğine çevrilmişken, Kılıçdaroğlu’nun talep ettiği iddia edilen ihraç listesi dikkat çekti.
KILIÇDAROĞLU'NDAN İHRACINI İSTEDİĞİ İSİMLER
Kılıçdaroğlu’nun, Özgür Özel’in yakınındaki dört milletvekilinin partiden uzaklaştırılmasını ya da istifa etmesini istediği iddiası gündemde. Bu isimler arasında CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan yer alıyor.
ÖZEL'DEN NET YANIT
Özgür Özel, Kılıçdaroğlu’nun bu talebine “Hayır” yanıtını vererek, durumu net bir şekilde açıkladı. Kılıçdaroğlu cephesinden gelen bilgilere göre ise, CHP’nin erken bir tarihte kurultay yapabilmesi için bu milletvekillerinin partiden uzaklaştırılması gerektiği ifade ediliyor.
DEPREM VE PARTİ İÇİ GERİLİM
Kılıçdaroğlu’na yakın milletvekilleri, Özgür Özel’in grup başkanı olması nedeniyle bu isimlerin bir an önce disiplin kuruluna sevk edilmesi gerektiğini dile getirdi. Bu gelişmelerin yanı sıra, CHP Genel Merkezinde yaşanan ‘tahliye’ arbedesi ve Adana’da meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki deprem de dikkat çekiyor.