AHMET HAKAN’DAN KILIÇDAROĞLU’NA ELEŞTİRİLER
Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, 30 Haziran tarihli köşe yazısında, CHP’ye açılan kurultay davası sürecine dair çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Hakan, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun davranışlarını eleştirerek, “korkunç bir hırsla hareket ettiğini” ve bu tutumun hem kendisine hem de partisine zarar verdiğini söyledi. CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nın iptali ve yetkili kurulların görevden uzaklaştırılması talebiyle açılan davanın duruşması, bugün Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde gerçekleştiriliyor. Kılıçdaroğlu’nun “mahkeme dönüşünü kabul ederim” şeklindeki beyanı, parti içerisinde ve kamuoyunda tepki topladı.
İÇ TARTIŞMALAR VE KILIÇDAROĞLU’NUN FUTBOLU
Hakan, yazısında Kılıçdaroğlu için “Koltuk için yanıp tutuşuyor. Davasına zarar vermekten kaçınmıyor,” dedi. CHP içinde Kılıçdaroğlu’nun partiden ihraç edilip edilmeyeceği konusundaki tartışmalara da değinerek, bu seçeneğin gerçekten bir çözüm olup olmadığını sorguladı. Hakan, “Ne yani? Daha düne kadar genel başkanınız olan adamı, onursuzca partiden mi şutlayacaksınız? Daha dün cumhurbaşkanı adayı olarak halkın huzuruna çıkardığınız adamı, aşağılayarak partiden mi yollayacaksınız?” diye sordu.
KILIÇDAROĞLU SORUNU VE CHP’DEKİ İÇ GERİLİM
Yazısını, “Kemal Kılıçdaroğlu sorunu CHP açısından öyle bir sorundur ki… Atsan atılmaz, satsan satılmaz,” ifadeleriyle sonlandıran Hakan, partideki iç gerilimin çözümünün kolay olmadığını dile getirdi. Bu durumun, CHP için zorlayıcı bir mesele olarak öne çıktığı görülüyor.