DOLANDIRICILARA YÖNELİK GENİŞ OPERASYON
Konya’da dolandırıcılara karşı yürütülen çalışmalar sonucunda, 10 ilde 18 şüpheliye yönelik büyük bir operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda 13 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Konya İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, “Nitelikli Dolandırıcılık” suçu kapsamında Konya’da gerçekleşen 6 ayrı dolandırıcılık olayı üzerine 1 milyon 335 bin TL’lik bir kaybı araştırmaya başladı.
HEDEFTEKİ ŞÜPHELİLERİN BELİRLENMESİ
Hesap hareketlerini inceleyen Konya Emniyeti, 89 milyon 250 bin TL tutarında dolandırıcılık olaylarına karışan 18 şüpheli tespit etti. Bu kapsamda, Adana, Antalya, Aksaray, Bursa, Edirne, Hakkari, İstanbul, Karabük, Mersin ve Samsun illerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon neticesinde 16 şüpheli yakalandı. Operasyon sırasında yakalanan bir şahsın, operasyondan bir gün önce başka bir suçtan dolayı Bursa’da tutuklandığı da belirlendi.
TUTUKLAMALAR VE SONUÇLARI
Gözaltına alınan şüpheli şahıslar, ilgili birimlerdeki işlemlerinin ardından Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi. Başsavcılıktaki işlemlerin tamamlanmasının akabinde, mahkemeye çıkarılan 13 şahıs tutuklanarak Konya E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. İki şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi, iki kişi ise mahkemece serbest bırakıldı.