Olay, dün saat 23.30 sıralarında Kalfaköy Mahallesi’nde bulunan orman yolunda gerçekleşti. Silah seslerinin ardından 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen ihbar ile birlikte bölgeye sağlık ve polis ekipleri yönlendirildi. Olay yerinde yapılan aramada, orman yolu kenarında tabancayla başından vurulmuş bir kadın bulundu. Sağlık ekiplerinin kontrollerinde, genç kadının hayatını kaybettiği belirlendi. Yapılan incelemelerde, vefat eden kişinin Aydın Adnan Menderes Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi 3’üncü sınıf öğrencisi olan Teslime Hanedan olduğu ortaya çıktı.
GÖZALTILAR BAŞLADI
Polis ekipleri, Teslime Hanedan’ın sevgilisi Efe F.’yi gözaltına aldı. Ayrıca, olaya tanıklık eden 4 kişinin ifadesine başvurulmak üzere emniyete götürüldüğü bildirildi. Olay yerinde yapılan detaylı incelemelerde, Efe F.’nin Hanedan’ı vurulduğu yerden 50 metre kadar sırtında taşıdığı belirledi. 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayan Efe F.’nin “Kız arkadaşıma ulaşamadığım için telefon bul uygulamasından yerini tespit ettim. Bölgeye geldiğimde kendisini ölü buldum” şeklinde ifade verdiği öğrenildi.
ÇELİŞKİLİ İFADELER ORTAYA ÇIKTI
Efe F., polisteki ilk ifadesinde ise “Arkadaşlarımızla taksiyle, olayın yaşandığı alana geldik. Çantasından silahı çıkardı ve kendine ateş etti. Ateş ettiği bölgeden 50 metre sırtımda taşıdım ve 112’yi aradım” açıklamasında bulundu. Yapılan araştırmalar sonucunda, olay öncesinde Teslime Hanedan ile Efe F. ve beraberindekiler olan Ali P., Doğa Ç., Elif Sıla A. ve Umut B.’nin bölgeye taksiyle geldikleri tespit edildi. Taksi şoförü de bu grubu belirtilen alanda indirdiğini emniyete bildirdi.
ŞÜPHELİLER HAKKINDA İŞLEMLER DEVAM EDİYOR
Polis, Efe F. ile birlikte yanındaki 4 arkadaşını da şüpheli sıfatıyla gözaltına aldı. Bu 5 şüphelinin polisteki işlemlerinin devam ettiği belirtildi. Teslime Hanadan’ın ailesinin Mersin’in Mut ilçesinde yaşadığı öğrenildi.