Alanya Kalesi, Damlataş Mağarası’nı gezen köylü kadınlar son olarak ise Seyir Terası’nda Alanya’yı izledi. Alanya’ya hayran kalan köylü kadınlar, daha sonra sahilde gezdi.
Yaş ortalaması 40 olan tiyatro topluluğu, köy sakinlerinden Ümmiye Koçak, Behiye Yanık, Saniye Cengiz, Cennet Güneş, Fatma Fatih, Ümmü Kurt, Fatma Kahraman, Zeynep Fatih ve Nesime Kahraman’dan oluşuyor. 7 kişi ile başlayan ve daha sonra 9 kişiye çıkan tiyatro topluluğu, Cannes Film Festivali’ne katılmayı hedefliyor. 11 Mart 2000’de Arslanköy Çadır Tiyatrosu Kadınlar Topluluğu’nu kuran 9 kadın bugüne kadar “Kadının Çilesi”, “Taş Bademleri” ve son olarak da “Kadının Feryadı” adlı oyunlarıyla izleyici karşısına çıkmış.
“Her şey okula olan ilgimle başladı” diyen tiyatro topluluğu oyuncularından Ümmiye Koçak (37), tiyatro serüveninin nasıl başladığını şöyle anlatıyor: “Tiyatro yapmaya karar verdim ve köyde 20 evi dolaştım. Tiyatro yapmaya karar verdiğimi arkadaşlarıma anlattığımda herkes bana gülüyordu. Tabii, köy olduğu için tiyatronun bir sanat olduğunu kimse bilmiyordu. Büyük çaba sarfettim. Hiçbir zaman yılmadım ve köydeki 7 kadını bir araya getirdim. İlk önce köyde okumuş insanların yanına giderek onlardan yardım istedim. Kimse beni dikkate almadı. Dalga geçtiler. En son Arslanköy Yahya Aydın Lisesi Müdürü Hüseyin Arslanköylü beni anladı ve bana yardımcı oldu.”
Bugüne kadar kadınların hep kapalı kapılar arkasında kaldığını anlatan Koçak, kadınların dünyada var olduğunu oynayacakları oyunlarla herkese hissettireceklerini kaydetti.
Mersin’in Arslanköy’ünde yaşayan bir grup kadın tarafından kurulan Mersin Arslanköy Çadır Tiyatrosu Kadınlar Topluluğu, ‘Kadının Feryadı’ isimli tiyatro oyunlarını yarın Alanya Kültür Merkezi’nde oynayacak. Tiyatroda yaşadıklarını oynayan kadınlar, sorunlarına ve kadın statüsüne vurgu yaparak, kadın-erkek ilişkilerini anlatacaklar. Kadının hiçbir sosyal güvencesinin olmadığına dikkat çekilen oyunda, ‘Kadının kaderi kadının elindedir’ mesajı veriliyor. Kadınların yaşadıklarını oyuna aktarması doğallık katarken, kullandıkları günlük dil ise oyuna ayrı bir renk katacak. Oyun pazar günü saat 11.00 ve saat 17.00’da olmak üzere 2 kez oynanacak.