Kurtulmuş’tan Gazetecilere Anlamlı Ziyaret

TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ’UN AÇIKLAMALARI

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin sınır ötesinde devam eden terörle mücadele konusuna dikkat çekti. “Biz burada bütün unsurların gelecek olan silah bırakma, silahları susturma çağrısına uymasını temenni ederiz. Ama uymayıp biz bu terör faaliyetlerine devam edeceğiz diyenler olursa, onlara karşı da Türk Devleti gerekli her türlü tedbiri alma durumundadır” dedi. Kurtulmuş, ayrıca 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında Parlamento Muhabirleri Derneği’ni ziyaret etti. Gazze’de İsrail ordusu tarafından şehit edilen yaklaşık 200 gazeteci hakkında bilgi veren Kurtulmuş, “Gerçekten ellerindeki çok kıt imkanlarla, hatta zaman zaman kesilen haberleşme imkanlarına rağmen olan biteni bütün dünyaya aktarmışlar” şeklinde konuştu.

AHMET İYİMAYA’YA VEDA

Kurtulmuş, vefat eden eski AK Parti Milletvekili Ahmet İyimaya’ya Allah’tan rahmet dileyerek, “Kişiliğiyle, beyefendiliğiyle, vatanseverliğiyle, Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında hemen herkesle kurduğu samimi diyaloglarıyla, hukuk bilgisiyle hatırladığımız çok değerli bir parlamenteri kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerisindeyiz” ifadelerini kullandı.

ANAYASA İHTİYACI

Gazetecilerin anayasa konusundaki sorusuna cevap veren Kurtulmuş, “Bu sadece bir siyasi grubun talebi olmanın çok ötesinde milletin ortak beklentisidir. Ümit ederim ki Türkiye Büyük Millet Meclisi bu sorumluluğunu yerine getirir” dedi. Sivil bir anayasa yapmanın vaktinin geldiğini belirten Kurtulmuş, “Yumruğunu sıkarak, el uzatmadan ben siyaset yapıyorum demek olmaz. Bütün farklı fikirlerin tartışılabileceği bir müzakere sürecinin olması gerekiyor” şeklinde konuştu.

REGİM DEĞİŞİKLİĞİ VE BİRLİK ÇABALARI

Kurtulmuş, terör örgütlerinin silah bırakması gerektiğine vurgu yaparak, “Bu tarihi bir fırsattır. Terör örgütünün tamamıyla tasfiye edileceği ve terörün bir daha Türkiye için tehdit olmayacağı bir dönemi inşa etmek mümkündür” dedi. Ayrıca, “Dolayısıyla ciddi bir süreç, çok büyük sorumluluklar gerektiren bir süreç” şeklinde uyarıda bulundu.

PARALEL GÖRÜŞMELER

Kurtulmuş, yeni anayasa görüşmeleri ile İmralı görüşmelerinin birbirine paralel olmadığını belirterek, “Türkiye’nin bir sivil anayasa yapma ihtiyacı ayrı bir konudur. Bu konuysa bambaşka bir alandır” ifadelerini kullandı.

ÖNEMLİ

Türkiye Adalet Akademisi Başkanlığına Bekir Altun Atandı

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarıyla Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir görevden alındı, Bekir Altun yeni başkan olarak atanarak göreve başladı.

Menisküs Ameliyatında Yapılan Hata Hayatını Kararttı

Gaziantep'teki bir hastanede menisküs ve çapraz bağ ameliyatı olan Ergün Kaygın, yanlışlıkla ayak sinirlerinin kesilmesiyle engelli hale geldi. Adalet ve tedavi desteği arıyor.

Daha Fazlası!