Kuruluş dizisinin devamı niteliğindeki Kuruluş Orhan, yeni sezona iddialı bir kadro ile giriş yapmayı hedefliyor. Dizinin yayımlanan ikinci tanıtımı büyük ilgiyle karşılanarak sosyal medya gündeminde üst sıralarda yer aldı ve hayranların beklentisini artırdı. Kuruluş Orhan 3. bölüm fragmanı henüz yayınlanmadı. Dizinin çekimleri için Bozdağ Film Platosu’nda yaklaşık 5000 m2 alanda Bursa Tekfur Sarayı’nın giriş, çarşı, avlu, saray odaları, koridorları ve kabul salonu döneme uygun şekilde inşa edildi. Platonun içerisinde 100 m uzunluğunda ve 12 metre yüksekliğinde Bursa Kalesi’nin dış cephe girişi de yer alıyor; ayrıca Bursa Kuşatması’nın canlandırıldığı 10 bin m2 alanda çadırlar ve döneme ait savaş aletleri ile hazırlanan karargah da inşa edildi.
BÜYÜK BİR KÜLTÜREL YAPIM
50 çadırlık Kayı obası ve beyliklere ait iki obanın toplamda 15 bin metrekarelik alana kurulduğu proje ile beraber, obalardaki el yapımı çadırların Türkmenistan’da üretildiği belirtiliyor. Bu arada, Bursa Şehri’nin inşası için de 20 bin m2 alanda çalışmalar sürdürülüyor. Dizi kadrosundaki Mert Yazıcıoğlu, Orhan Bey karakterini canlandırırken; diğer önemli isimler arasında Barış Falay, Mahassine Merabet, Bennu Yıldırımlar, Şükrü Özyıldız, Burak Sergen ve Çağrı Şensoy yer alıyor. Orhan Bey, “Ben Allah’tan gelene de razıyım, uğruna verdiğin kurban olmaya da” diyerek Allah’a olan bağlılığını ifade eder. Ancak, Osman Bey Bursa muhasarasının komutanlığını Orhan Bey’den alarak yerine Şahinşah Bey’i atıyor.
SAVAŞ VE STRATEJİ DOLU BİR HİKAYE
Orhan Bey, Bursa’ya dönerken aldığı beklenmedik haberle büyük bir şok yaşar. Toydan çıkan kararların hatunlar arasında çatışmalara neden olabileceği kaydediliyor. Malhun Hatun, Nilüfer Hatun’un tepkisine nasıl karşılık verecektir? Diğer taraftan, Flavius’un intikam ateşiyle yanması ve Kayılar’dan hesap sormak için her şeyi göze alması dizide gergin bir atmosfer yaratıyor. Orhan Bey, Bursa’daki Boran’ı almak üzere harekete geçiyor; ancak Flavius ile karşı karşıya gelmesi kaçınılmaz olacaktır.
YENİ TEHLİKELER ÇIĞ RACAK
Uçlarda yer alan İlhanlı valisi Temurtaş Noyan’ın gelişiyle dengelerin bozulacağı belirtiliyor. Özellikle Osman Bey’in durumu ve Temurtaş’ın hamleleri, Orhan Bey’in Bursa’daki hedeflere ulaşma çabasını zorlaştıracak. Orhan Bey’in Bursa’yı ele geçirmek için yaptığı hazırlıklar, güçlü tekfur Saroz ve komutanı Flavius karşısında zorlu bir mücadele mahalli haline dönüşecek.
YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
Osman Bey, yeni bir toy toplayarak ordunun kaderini belirleyecek kararları alacak. Dolayısıyla Orhan Bey, önünde büyük bir sınavla yüzleşmek zorunda kalacak. Nilüfer Hatun, Orhan’a verdiği destekle onu güçlendirirken, Alaeddin Bey ve diğer karakterlerin de kararları dizinin gidişatında belirleyici rol oynayacak. İhtimaller ve çatışmalar dolu bir bölümü bekleyen hayranlar için Kuruluş Orhan’ın heyecanı sürüyor.
then "Add to Home Screen"