SORUŞTURMA SÜRÜYOR
Leman Dergisi’nin 26 Haziran sayısında yer alan bir karikatür sebebiyle “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” suçlamasıyla başlatılan soruşturma devam ediyor. Bugün gerçekleştirilen tutukluluk incelemesinde şüpheliler Zafer Aknar, Cebrail Okçu ve Ali Yavuz itiraz süreci sonunda ağır ceza mahkemesince adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.
İLK DURUŞMANIN TARİHİ BELİRLENDİ
Soruşturma çerçevesindeki ilk duruşma 14 Kasım’da İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılacak. Bu duruşma, çeşitli iddiaların ele alınacağı önemli bir dava sürecinin başlangıcını oluşturuyor.
LEMAN DERGİSİ İLE İLGİLİ SUÇLAMALAR
Leman dergisinin 26 Haziran 2025 tarihli sayısında “dini değerlerin alenen aşağılandığı” iddiasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından re’sen bir soruşturma başlatılmıştı. Bu kapsamda “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçlamasıyla dergi yönetimi ve bazı çalışanları hakkında gözaltı kararı verilmişti. Çizimi yapan Doğan Pehlevan, “Cumhurbaşkanına hakaret” ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçlamalarıyla karşı karşıya kalırken, yazı işleri müdürü Zafer Aknar, yazar Aslan Özdemir ve müessese müdürü Ali Yavuz ise sadece “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” nedeniyle tutuklanmıştı.