OLAYIN KAHRAMANLARI VE KAZA ANI
Adana’da meydana gelen üzücü olayda, 16 yaşındaki M.E.Ş. motosiklet üzerinde sosyal medya için video çekerken elindeki tabanca kazara ateş aldı. Bu sırada merminin isabet ettiği 14 yaşındaki Murat Aras Hirman, motosikleti kullanıyordu. Kazanın ardından Hirman hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. M.E.Ş. ise olay sonrasında tutuklandı.
Olayın Gerçekleştiği Zaman ve Mekan
Kaza, 22 Nisan günü saat 01.00 sularında Seyhan ilçesi Mıdık Mahallesi’nde yaşandı. Murat Aras Hirman, motosikletiyle birlikte arkadaşını evden aldıktan sonra gezintiye çıktı. Motosikletin arkasında oturan M.E.Ş., video çekerken silahının birden ateş alması sonucu mermi arkadaşının sırtına isabet etti. Bu durum, motosikletin kontrolünü kaybetmelerine yol açtı ve her ikisi de yere düştü.
İlk Müdahale ve İfade Değişikliği
Hirman’ın yaralandığını gören M.E.Ş., hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak durumu bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ve polis ekipleri, ilk müdahalenin ardından Hirman’ı ambulansla hastaneye kaldırdı. M.E.Ş., polis sorgusunda arkadaşının nereden vurulduğunu bilmediğini iddia etti. Ancak daha sonra silahın kendisinde olduğunu ve yanlışlıkla ateş ettiğini kabul etti.
Hastanede Yaşam Mücadelesi ve Sonuç
Hastanede yapılan ameliyat sonrasında yoğun bakımda tedavi edilen Murat Aras Hirman, 29 Nisan’da tüm çabalara rağmen yaşamını yitirdi. M.E.Ş., emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edildi ve tutuklandı. Bu trajik olay, gençler arasında silah kullanımının tehlikelerini bir kez daha gündeme getirdi.