MACRON’UN NEW YORK TEMASLARI DEVAM EDİYOR
Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un, Birleşmiş Milletler 80. Genel Kurul toplantıları çerçevesinde New York’taki programı sürüyor. Fransız basınında yer alan haberlere göre, New York polisinin, ABD Başkanı Trump’ın konvoyu nedeniyle yolları kapatması sonucu Macron, Fransız Büyükelçiliği’ne gitmek için yola çıkarken trafikte mahsur kaldı.
POLİS MEMURUNDAN YOL DURUMU BİLGİSİ ALDI
Yolların neden kapalı olduğunu öğrenmek için bir polis memuruna giden Macron, Trump’ı telefonla arayarak “Nasılsınız? Tahmin edin ne oldu? Sokakta bekliyorum çünkü her şey sizin için kapatıldı.” dedi. Görüşmenin hemen ardından, birkaç dakika içinde yaya olarak Büyükelçiliğe gitmek üzere yoluna devam etti ve Trump ile telefonda görüşmeye devam etti.
NEW YORK SOKAKLARINDA YÜRÜYÜŞ YAPTI
New York sokaklarında yaklaşık 30 dakika yürüyen Macron, bu sırada isteyenlerle fotoğraf çektirdi. Fransa Cumhurbaşkanı ile fotoğraf çektiren bir kişi ise Macron’u alnından öptü. Bu olay, Macron’un Filistin Devleti’ni tanımasının ardından meydana geldi.