Mehmet Ekin’in Cenazesi Başka Mezara Taşındı

MEZARIN İZİNSİZ TAŞINMASI

Batman’da yaşamını yitiren Mehmet Ekin’in (75) cenazesi, iddiaya göre mezar yerinin daha önce başka birine satıldığı ifade edilerek aileden ve savcılıktan izin alınmadan yandaki başka bir mezara taşındı. Ekin’in ölümünden 10 gün sonra meydana gelen bu durum, ailenin hakkını aramak için şikayette bulunmasına ve mezarlıkta nöbet tutmasına yol açtı. Belediye yetkilileri ise duruma yönelik adli ve idari soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

CENAZENİN YERİ DEĞİŞTİRİLDİ

Mehmet Ekin, 23 Haziran’da hayatını kaybedip ailesi tarafından Asri Mezarlık’a defnedildi. Ancak, aile mezarlığı ziyaret ettiklerinde 4 Temmuz’da defnedilen cenazenin yerinde olmadığını, izinsiz bir şekilde yanındaki mezara taşındığını öğrendi. İddialara göre, Ekin’in defnedildiği yerin önceden başka bir kişiye satıldığı ve bu kişinin durumdan haberdar olmasıyla itirazda bulunduğu, ardından görevlilerin cenazeyi aileye ve savcılığa haber vermeden taşımayı tercih ettikleri anlaşıldı. Olayın fark edilmesi sonrasında Ekin ailesi, polise giderek şikayette bulundu ve olayın ciddi bir konumda olduğunu düşündüklerinden mezarlıkta nöbet tutmaya başladı.

ŞOK VE ÜZÜNTÜ

Mehmet Ekin’in oğlu Mahmut Ekin, yaşadıkları üzüntüyü dile getirirken, “23 Haziran’da babam vefat etti, mezarlığa defnedildi. 10 gün sonra babamın mezarını ziyarete gittiğimizde fark ettik ki babamın mezarının yeri değişmiş” diye belirtti. Ekin, mezarın izinsiz olarak değiştirildiğini öğrendiğinde ailece şok yaşadıklarını vurguladı. Ayrıca, bu durumu yetkililere bildirmeden gerçekleştirilen bir işlem olduğunu belirterek, bu durumu yapanların cezalandırılmasını talep ettiklerini ifade etti. Aile, durumun kaygı verici olduğunu düşünerek mezarlıkta nöbet tutma kararı aldıklarını ve yeniden bir taşınma işleminin yaşanmaması adına dikkatli olacaklarını belirtti.

ÖNEMLİ

Aile Yılı İçin Önemli Destekler Sağlanıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı, Elazığ'da yaptığı açıklamada, doğum sonrası yarı zamanlı çalışma düzenlemesinin yürürlüğe girdiğini duyurdu.

Eskişehirspor Ve St. Johnstone Kardeşliği

Eskişehirspor ve St. Johnstone, dostluk ilişkilerinin 13. yılını sosyal medya üzerinden duygusal paylaşımlarla kutladı. Her iki kulüp de tarihlerine göndermelerde bulundu.

Daha Fazlası!