Memurlardan Unakıtan’a gözlük ve kulaklık

Kamu Emekçileri Sendikası'na (KESK) bağlı Yapı Yol-Sen'e üye memurlar, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a dev boyutta bir mektup, numaralı bir gözlük ve bir tane de kulaklıktan oluşan paket gönderdi.

Burada bir basın açıklaması yapan Yapı Yol-Sen Genel Başkanı Bedri Tekin, TBMM’de görüşülen kamu çalışanlarına yapılacak olan 40 YTL+40 YTL’lik zammı protesto ettiklerini belirterek, memur maaşlarının bu artışla, ancak açlık sınırının yarısı miktarına ulaşabileceğini öne sürdü.

Eşit işe eşit ücret istediklerini vurgulayan Tekin, istediklerini alana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti.

Konuşmanın tamamlanmasından sonra, 6 kişinin taşıdığı “Maliye Bakanı Sayın Kemal Unakıtan” diye başlayan büyük boyuttaki mektubu paketleyerek bir kolinin içine koydu. Bedri Tekin, cebinden çıkardığı numaralı bir gözlük ve kulaklığı da kolinin içine koydu.

Memurlar, koliyi Kızılay Postanesi’ne götürerek görevlilere teslim ettiler. Postane görevlileri, koliyi açarak içerisindeki mektubu incelediler. Kısa süren incelemeden sonra, koli içindekilerle beraber “Maliye Bakanı Kemal Unakıtan” adresine gönderilmek üzere alındı.