ALMANYA’DA BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ YAPILDI
Almanya’da Federal Meclis’te bütçe görüşmeleri gerçekleştirildi. Almanya Başbakanı Friedrich Merz, bu görüşmeler sırasında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
YENİ BİRLİKTELİK VE ÖZGÜRLÜK VURGUSU
Merz, serbest ticarete ve açık pazarlara karşı çıkan yeni korumacılığın Almanya’nın ekonomik modeline baskı oluşturduğuna dikkat çekti. Alman hükümeti olarak özgürlüğü koruyacaklarını ifade eden Merz, “Refahı güvence altına alacağız ve toplumda yeni birliktelik sağlayacağız” dedi.
RUSYA’NIN SAVAŞI ETKİLİYOR
Ukrayna’daki durumu ele alan Merz, “Rusya tarafından başlatılan savaş, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde ve NATO’da hissedildi. Savaş hayatımızı çok somut şekilde etkiliyor. Bu savaşın bitmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.
PUTİN’İN TAVIRLARI ENDİŞE YARATIYOR
Merz, Ukrayna’nın siyasi egemenliğinden ve toprak bütünlüğünden asla taviz verilmemesi gerektiğini belirterek, “Kapitülasyon, Putin’i yalnızca bir sonraki hedefini aramaya cesaretlendirir. Putin, sınırları test ediyor. Sabotaj yapıyor, casusluk yapıyor, cinayet işliyor, huzursuzluk çıkarmaya çalışıyor” ifadelerini kullandı.