Edinilen bilgiye göre olay sabah saatlerinde Zincirlikuyu Mezarligi gasilhanesinin arka kisminda bulunan Yasar Kemal Parki içerisinde meydana geldi. Parkin karsisindaki apartmanda oturan vatandaslar bir kisinin yerde yattigini farketmeleri üzerine Özkan T. domuz bagi denilen yöntemle çamasir ipi ile elleri, ayaklari ve boynu bagli bir sekilde bulundu. Vatandaslar tarafindan ipleri kesilen T. olay yerine gelen basin mensuplarinin sorularini cevapsiz birakti. Özkan T.’nin kendisini kurtaran vatandaslara, kimligi belirsiz kisiler tarafindan telefonu ve bir miktar parasinin gasp edildigini ve daha sonra kendisini bu sekilde bagladiklari bilgisini verdigi ögrenildi. Gültepe Yahya Kemal Mahallesi’nde bir manavda çalistigi ögrenilen T. olay yerine gelen ambulansla Sisli Etfal Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne kaldirildi.
Özkan T.’yi bularak iplerini çözen mahalle sakini Osman Arslan, mezarlik içinde güvenligin yetersiz oldugunu ve korkudan çocuklarini parka gönderemediklerini söyledi. Mekan takimi olarak tabir ettigi insanlarin devamli parka geldiklerini ve uygunsuz hareketlerde bulunduklarini anlatan Arslan, yetkililerden biran önce önlem almalarini istedi.
Sabah kalktiklarinda camdan parkin içerisinde bir vatandasin bagli bir sekilde yattigini gördüklerini ve hemen polise haber verdiklerini ifade eden Fatih Arslan da, yine ayni parkin içerisinde benzer olaylarin meydana geldigini savunarak önlem alinmasini istedi.
Mezarlik içinde gasp edip domuz bagi ile bagladilar
Sisli'de Özkan T. isimli sahis Zincirlikuyu Mezarligi içindeki parkta kimligi belirsiz kisilerce gasp edildikten sonra darp edilip domuzbagi denilen yöntem ile baglandi.