Görüşmeden sonra yapılan ortak basın toplantısında Türkiyeyi temsil eden Enerji Bakanı Hilmi Güler, Türkiyenin hattı üç şekilde değerlendirdiğini, bunların iç talep, gaz geçiş hattı ve Avrupa Birliği ülkelerine ihraç olduğunu söyledi. Türkiye için gaz kaynaklarını çeşitlendirmenin çok önemli olduğunu, Mısır gazının da bu yönde önemli bir alternatif teşkil ettiğini vurgulayan Güler daha önce doğu-batı, kuzey-güney hatlarının devreye girdiğini, Mısır gazıyla da güney-kuzey hattının yürürlüğe gireceğini, bu şekilde Türkiyenin enerji koridoru olma özelliğini pekiştireceğini ifade etti. Türkiyenin hata sadece ekonomik yönden bakmadığını, ayrıca bu hattın bölge barışına da büyük bir katkı sağlayacağına değinen Güler, hattın üzerinde Suriye, Lübnan ve Ürdünün bulunduğunu, daha sonra da Irakın bağlanacağını, bu durumun barış için büyük bir adım teşkil ettiğini belirtti. Güler, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının Mısırda petrol ve doğalgaz aramaları için görüşmelerde bulunduğunu da ifade etti.
Mısır Petrol Bakanı Semih Fehmi ise hata neden Mısır Boru Hattı değil de Arap Boru Hattı dendiğiyle ilgili olarak, Bu hattan sadece Mısır değil, daha sonra Suriye, Irak ve Suudi Arabistan da gaz satacak. Bu yüzden hattın ismini bu şekilde koyduk. açıklamasını yaptı. Fehmi, İsrailin hattan faydalanmasının şu anda söz konusu olmadığını dile getirdi.
Türkiye için özellikle Rusya ve İran doğalgazlarına alternatif olması açısından büyük bir önem arz eden Mısır doğalgazının 2008 yılı başında Türkiye pazarlarına da girmesi planlanıyor. Mısır gazı, Türkiye üzerinden, Kafkaslardan Avrupaya giden hatta bağlanmasıyla Avrupa pazarlarına girmiş olacak. Dünyanın en büyük altıncı doğalgaz ihracatçısı olan Mısır, 3300 km uzunluğundaki bu hattın bitirilmesiyle doğalgaz ihracatını iki katına çıkarmayı planlıyor. Halen Mısırın doğalgaz ihracatı 2,2 milyar dolar civarında bulunuyor.
Türkiye ve Mısır, Humus-Kilis gaz boru hattının inşası için geçtiğimiz şubat ayında Tergas adında bir şirket kurulmasını kararlaştırmıştı. Boru hattından Türkiye için 2-4 milyar metreküp, Avrupa için de yaklaşık 6 milyar metreküp taşınması planlanıyor. Türkiye halihazırda Rusya ve İrandan boru hatlarıyla, Nijerya ve Cezayirden de sıvılaştırılmış olarak alıyor. Önümüzdeki yıllarda Türkiyenin Azerbaycan, daha sonra da Türkmenistandan gaz alımı için projeleri bulunuyor.