Mogadişu’da Sel Nedeniyle Üç Kişi Hayatını Kaybetti

SEL NEDENİYLE HAYATINI KAYBEDENLER

Mogadişu, Somali’nin başkenti, etkili olan şiddetli yağışlar sonrasında meydana gelen sel ve su baskınları yüzünden 3 kişi yaşamını yitirdi. Olayda bir anne ve çocuğunun da aralarında bulunduğu bu insanların hayatını kaybettiği öğrenildi. Somali güvenlik güçlerinin yaptığı açıklamalara göre, kentte yaşanan sel nedeniyle ulaşımda büyük aksamalar meydana geldi, bazı ana yollar ise tamamen kullanılamaz hale gelmiş durumda.

GÖRGÜ TANIKLARINDAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

AA muhabirine görüşlerini aktaran görgü tanığı Said Yusuf, akşam saatlerinde geçiş yaptığı Zoobe Kavşağı’nda caddenin aniden çöktüğünü ifade etti. Yusuf, olay sırasında sele kapılan bir araçtaki 4 kişinin güçlükle kurtarıldığını belirtti ve “Araçtaki insanları büyük bir çaba harcayarak kurtardık. Tüm bunlar yaşanırken belediyeden yardım eden kimse olmadı. Başkentin yollarının ne kadar kötü durumda olduğunu herkesin fark etmesi gerekiyor.” dedi.

CAN VE MAL KAYBINDAN ENDİŞE EDİLİYOR

Şiddetli yağışların sürekliği halinde can ve mal kaybının artmasından endişe ediliyor. Kentteki halk, sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini ve yetkililerden yardım beklediklerini vurguluyor.

ÖNEMLİ

İsrail Ordusu Gazze’ye Saldırıyor

Gazze Şeridi'nde İsrail ordusunun gerçekleştirdiği hava saldırılarında, kadın ve çocuklar da dahil olmak üzere 40 Filistinli hayatını kaybetti. Çok sayıda ev ve barınak tahrip oldu.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi Başlıyor

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde normal sezon son haftası yarın Türk Telekom ile Beşiktaş Fibabanka karşılaşmasıyla başlayacak. İlk 6 sırayı alan takımlar play-off’a yükselecek.

Daha Fazlası!