YANGININ BAŞLANGICI VE MÜDAHALE
Muğla’nın Milas ilçesindeki zeytinlikte meydana gelen yangın, ekiplerin 12 saat süren müdahalesi ile kontrol altına alındı. İlk raporlara göre yangın, yaklaşık 20 hektar alanı tahrip etti. Bafa Gölü Pınarcık köyü civarındaki zeytinlikte, dün saat 15.00 civarlarında alevler yükselmeye başladı. Alevleri gören vatandaşlar, durumu hemen orman ve itfaiye ekiplerine iletti.
EFEKTİF MÜDAHALE VE EKİP SAYISI
Yangına müdahale etmek için havadan 4 uçak ve 5 helikopter görevlendirildi. Karadan ise 40 arazöz, 16 iş makinesi, 15 araç ve toplam 143 personel yangınla mücadeleye aktif katılım sağladı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, yangın alanına gelerek durumu yerinde değerlendirdi. Gece boyunca bazı bölgelerde oluşan parlamalar nedeniyle ekipler, sabaha kadar yangına müdahale etmeye devam etti. Alevler, saat 03.00 itibarıyla kontrol altına alındı.
SOĞUTMA ÇALIŞMALARI VE SORUŞTURMA
Yangın sonrası soğutma çalışmaları devam ederken, yangınla ilgili bir soruşturma başlatıldı. İlk belirlemelere göre bölgede yaşanan hasarın değerlendirilmesi sürüyor.