VENEZUELA DEVLET BAŞKANI MADURO, ELON MUSK’IN DÜELLO DAVETİNİ KABUL ETTİ
Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Caracas’ta basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Elon Musk’ın düello davetini kabul ettiğini belirtti. Maduro, Musk’ı ülkeye davet ederek, düello için Poliedro’da buluşmalarını önerdi. Maduro, eğer Musk’ı yenerse Mars gezisi teklifini kabul edeceğini ve Musk’ın kendisiyle gelmesini istediğini ifade etti.
MADURO VE MUSK ARASINDAKİ GERİLİM
Maduro, ülkesindeki devlet başkanlığı seçimini üçüncü kez kazandıktan sonra ABD’li milyarder Elon Musk’ın suçlamalarına maruz kalmıştı. Musk, seçimde hile yapıldığını iddia etmiş, bunun üzerine Maduro, Musk’ı Venezuela’nın baş düşmanı ilan etmiş ve ülkedeki şiddeti kışkırtmakla suçlamıştı. Aralarındaki gerilim daha da tırmanmış ve düello teklifine kadar varmıştı.
MADURO VE MUSK ARASINDAKİ GÖRÜŞ AYRILIKLARI
Maduro, Musk’ı Bolivar ve Chavez’in oğullarıyla çekişmeye davet ederken, Musk ise madalyonun diğer yüzünde Maduro’nun diktatörlüğünden istifa etmesi gerektiğini ve Mars’a ücretsiz yolculuk teklifini dile getirmişti. İki lider arasındaki görüş ayrılıkları ve gerilim, uluslararası basında geniş yankı uyandırmıştı.