ÇOCUĞUNUN DARBEDİLMESİ AÇIKLANDI
Burdur’da bulunan bir özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde eğitim gören 5 yaşındaki O.B.’nin annesi S.B., sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla çocuğunun darbedildiğini ortaya koydu. S.B., paylaşımında, “Özel eğitim gören 5 yaşındaki oğlum boyun ve ense kısmı darbedilmiş bir şekilde evine kime ait olduğunu bilmediğim bir araçla getirildi. Okuldaki yetkililerin hiçbiri oğlumu tedavi amaçlı hastaneye götürmeyip hiçbir şey yokmuş gibi kapıya bıraktı” ifadelerine yer verdi.
OKUL YETKİLİLERİYLE GÖRÜŞME
S.B., okuldaki yetkililerle yaptığını görüşmede, çocuğunun aynı kurumda eğitim gören 18 yaşındaki biri tarafından darbedildiğinin kendisine bildirildiğini belirtti. Yetkililerin, “Bunu gören olmadı” dediğini aktaran S.B., “Nasıl bir sorumsuzluk anlamıyorum. Benim oğlum kaç dakika dayak yedi? Ne oldu kimse bilmiyor. Böyle bir sorumsuzluk asla kabul edilemez. Benim oğlum bugün ölebilirdi. Ne yaşadığını kimse bilmiyor” şeklinde düşüncelerini dile getirdi.
SAVCILIK AÇIKLAMA YAPTI
S.B., yaşadıkları nedeniyle “Kamera kayıtlarını vermediler. Benim özel eğitim gören çocuğuma ve bana bu travmayı yaşatan tüm sorumlulardan hesap sorulmasını istiyorum. Bu konuda ihmali olan tüm sorumlulardan şikayetçiyim” dedi. S.B.’nin paylaşımının hemen ardından Burdur Valiliği, konuyla ilgili olarak hem adli hem de idari işlemlerin başlatıldığını açıkladı. Valilik, “Olayın, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde eğitim alan özel gereksinimli başka bir birey tarafından gerçekleştirildiği anlaşılmıştır. Tarafımızca da idari soruşturma başlatılmıştır” ifadesini kullandı.