Ögrencilerle birebir yapilan çalismalarla hazirlanan kitabin tanitilmasi için yapilan ziyaretlere geçtigimiz hafta Sokrates Okul Ortakligi projesi ile Ispanya’nin Barselona sehrinde bulunan ögrenciler de katildi. Ögrenciler ziyaretle Ispanya’da geçen bir haftalarini anlatma imkâni da buldu.
Okul müdürü Dolukan, Ispanya’da geçen bir haftanin degerlendirmesini yapti. Ispanya’da egitim kurumlarini incelediklerini belirten Dolukan, bu alanda Avrupa’nin kendilerinden daha ileride olmadigini gördüklerini dile getirdi.
Psikolog Yazar Saban Ali Acar ise, matematigin korkulacak bir ders olmadigini “Herseye Ragmen Matematik” isimli kitabin ögrencilerle yaptigi çalismalar sonucunda ortaya çiktigini söyledi. Kitabin üç bölümden olustugunu belirten Acar, birinci bölümde matematigin psikolojisi, matematik korkusu, sebebi ve çözüm yollarini, ikinci bölümde matematigin nasil çalisilacagini ve son bölümde de eglenceli matematik sorularina yer verdigini ifade etti.
Kitabin önümüzdeki hafta Pakistan depremzedelerine yönelik düzenlenen kermeste satisa sunulacagini hatirlatan Acar, kitabin satisindan elde edecegi tüm geliri kermese birakacagini söyledi.
“ÖGRENCILER MATEMATIKTEN BIR ÖCÜ MISALI KORKUTULDU”
Tavsanli Kaymakami Erol Türkmen ise, matematigin sevdirilmesine iliskin yazilmis kitabi memnuniyetle karsiladigini ifade etti. Yillardir ögrencilerin matematikten bir öcü misali korkutuldugunu vurgulayan Türkmen, hazirlanan kitabin büyük bir ihtiyaci karsilayacagini düsündügünü belirtti.
Türkiye’yi ve Tavsanli’yi Barselona’da temsil eden ögrencilerle de konusan Türkmen, farkli kültür ortamlarinin görülmesine vesile olan gezilerin ögrencilerin ufkunu açacak önemli bir çalisma oldugunu kaydetti.
Tavsanli Milli Egitim Müdürü Sezai Kadioglu da, “Herseye Ragmen Matematik” isimli kitabin gelecegin teminati olan matematik ilminin ögrenciler tarafindan sevilerek ögrenilmesine vesile olacagini dile getirdi. Sokrates Okul Ortakligi projesi ile Ispanya’ya giden ögrencileri ve projeyi hazirlayan ögretmenleri de tebrik eden Kadioglu, ögretim kurumlarin Avrupa’dan geri olmadigini belirterek, “Bizleri parlak bir dönem bekliyor, egitimli genç nüfusumuz yakin gelecekte büyük basarilara imza atacak.” dedi.