Milyonlarca üniversite öğrencisini ilgilendiren burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçları açıklandı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, yaptığı sosyal medya paylaşımında “Sevgili gençler, GSB Burs ve Öğrenim Kredisi başvuru sonuçları açıklandı. Hepinize hayırlı olsun.” şeklinde ifade etti.
TAHAHHÜTNAMELER 9 KASIM’A KADAR ONAYLANACAK
Burs veya öğrenim kredisi almaya hak kazanan öğrencilerin, en geç 9 Kasım Pazar günü saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini onaylamaları gerekiyor. 15-18 yaş aralığında burs veya kredi ayarlanmış olan öğrencilerin, öncelikle anne veya babalarının e-Devlet hesapları üzerinden veli onayı alması ve sonrasında kendi e-Devlet şifreleriyle taahhütname onayını gerçekleştirmesi sağlanıyor.
KANUNİ VASİLERLE ONAY İŞLEMLERİ YAPILACAK
15 yaşından küçük ya da anne ve babası bulunmayan öğrencilerin, yasal vasileriyle birlikte en yakın gençlik ve spor il müdürlüğü veya yurt müdürlüğüne kimlik, vasi kararı gibi belgeleriyle gitmeleri ve taahhütnamelerini onaylatmaları gerekiyor. Yurt dışında eğitim gören öğrenciler için taahhütname onay süresi 16 Kasım Pazar günü saat 23.59’da sona erecek.
KEFİLETNAME İŞLEMLERİ İÇİN SON TARİH 30 KASIM
Taahhütname onayının ardından bu öğrencilerin, yurt içinde ikamet eden bir kefil vasıtasıyla kefaletname hazırlatmaları gerekiyor. Türkiye’deki noterler aracılığıyla yürütülen kefaletname işlemleri için ise öğrencilerin 30 Kasım Pazar gününe kadar süreleri mevcut. Noterlik Bilgi Sistemi (NBS) üzerinden kontrol edilmiş olan kefaletnamelerin fiziki olarak gönderilmesine gerek bulunmuyor.
then "Add to Home Screen"