Özbekistan’da cep telefonu kullanicisi her yil katlanarak çogaliyor

TASKENT - Cep telefonu kullanicisi sayisinda son yillarda önemli bir artisin oldugu Özbekistan'da bu sektöre yapilan yatirimlar, giderek çogaliyor.

Cep telefonu sirketlerinden “Coscom”, geçen yil yaptigi 15 milyon dolarlik yatirima ek olarak 2006 yilinda 25 milyon dolarlik yeni bir yatirim yapmayi hedefledigini açikladi. Firma, su anda 200 bin dolayindaki abone sayisini 2006 yilinda 500 bine çikarmayi hedefliyor.

Cep telefonlarina ilginin hizla artigi ülkede bu artisin yildan yila katlanarak devam ettigi gözleniyor. Özbekistan’da 1994 yilinda ülke genelinde sadece 244 adet cep telefonu kullanicisi bulunurken, bu rakam 1997 yilinda 9 bin 534, 2000 yilinda 66 bin 797 ve 2002 yilinda ise 132 bin 436 oldu.

Özbekistan’da Coscom’dan baska “Uzdunrobita”, “Unitel”, “Perfectum Mobile”, “Buztel” ve “Uzbektelecom Mobile” cep telefon sirketleri bulunuyor.