HEROİK BİR KUCAKLAŞMA ÇAĞRISI
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” sloganıyla gerçekleştirilen mitingde yaptığı konuşmada, ülkede yaşayan herkesin madden, manen ve siyaseten eşitlenmesi amacıyla birlikte hareket edeceklerini ifade etti. Kutuplaşma, “karşı tarafı şeytanlaştırma” ve “arkayı kalabalıklaştırma” siyasetinin millet üzerinde yol açtığı olumsuz etkilere dikkat çeken Özel, “Biz Aksaray’a kutuplaştırmaya değil kucaklaşmaya geldik” dedi. Özel, “Bizim siyasetimizin ötekisi berikisi yok ve kimseyi itmez kakmaz, hor görmez. Artık o eski günler geçti. Bundan böyle sosyal demokratlarla muhafazakar demokratları, milliyetçi demokratlarla liberal demokratları, Kürt’ü, Türk’ü, Alevi’yi birlikte kucaklıyoruz.” şeklinde konuştu.
CHP’NİN KOMİSYONDA VARLIĞI ÖNEMLİ
Özel, “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda TBMM’de kurulacak komisyona dair açıklamalarda bulundu. CHP olarak, bu konuda konuşup tartıştıklarını vurgulayan Özel, “TBMM’deki komisyona arkadaşlarımızı gönderdik. Buradan hepinizin gözünün içine bakarak söylüyorum, bir yerde veya komisyonda CHP yoksa o komisyondan korkun. CHP varsa, Cumhuriyet’in teminatı orada” dedi. Bazı kesimlerin endişe duyduğuna dikkat çeken Özel, “Bizim olduğumuz yerde kimse bu ülkenin birliğine, bütünlüğüne dokunamaz ve Anayasa’ya uymayanlarla Anayasa yapılamaz. CHP bugün Türkiye’nin birinci partisi.” ifadelerini kullandı.
EKREM İMAMOĞLU’NA OLAN GÜVEN
Özel, Türkiye’nin mevcut sorunlarının çaresiz olmadığını ve her derdin bir çözümünün bulunduğunu, bu çözümün de CHP olduğunu öne sürdü. Seçim sandığının kurulacağına vurgu yapan Özel, “Ne yaparlarsa yapsınlar Ekrem İmamoğlu oradan çıkacak. Türkiye’nin sorunları ve sıkıntıları çözmek için, gençlerin yüzünü güldürmek için omuz omuza verip kol kola girerek bir yola çıktık. Hazır mısınız?” diye sordu. Gençlere yönelik, yasaksız bir Türkiye ve vizesiz Avrupa vaadi sunduğuna dikkat çeken Özel, “Seçim sandığı gelene kadar hepiniz birer cumhurbaşkanı adayı olarak her sabah yataktan kalkmaya hazır mısınız? Kapı kapı gezmeye, herkesin yanına varmaya, dertlinin derdini dinlemeye, çözüm önerilerimizi anlatmaya tane tane oy toplamaya hazır mısınız? 100 yıl sonra 100 yıl önceki gibi bir daha başarmaya ve kazanmaya, demokrasiyi tekrar kurmaya hazır mısınız?” şeklinde sözlerini sürdürdü.