Panama Playlists’a Göre, JD Vance Çok Dinliyor

ABD BAŞKAN YARDIMCISI VE ÜNLÜLERİN MÜZİK TERCİHLERİ

“Panama Playlists” adlı siteye göre, ABD Başkan Yardımcısı JD Vance, Backstreet Boys’un “I Want It That Way” parçasını oldukça fazla dinliyor. Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt ise doğum günü kutlaması için oluşturduğu çalma listesinde Beyoncé’nin “Run the World (Girls)” parçasını bulunduruyor. Florida’nın eski Adalet Bakanı Pam Bondi’nin listesinde ise Nelly’nin “Hot In Herre” şarkısı dikkat çekiyor.

SİTEDE YER ALAN İÇERİKLER

Panama Playlists, çeşitli siyasetçiler, gazeteciler ve CEO’lara ait olduğu iddia edilen Spotify hesaplarına yönlendiren çalma listeleri sunuyor. Isimsiz bir kullanıcının açıklamasına göre, birçok kişi gerçek adlarıyla bu hesapları kullanıyor ve sahiplikleri bağlantılı ipuçları ile doğrulanıyor. Kullanıcı, “2024 yazından beri bu hesapları takip ediyoruz. Ne zaman, hangi şarkıyı kaç kez dinlediklerini biliyoruz. Hepsi kamuya açık veriler,” açıklamasını yapıyor. Ayrıca, site yöneticisi, Spotify ile resmi bir bağlantılarının olmadığını vurguluyor.

JD Vance’nin “Making Dinner” adlı listesinde Justin Bieber’ın “One Time” ve Backstreet Boys’un “I Want It That Way” şarkıları yer alıyor. “Gold On The Ceiling” adlı çalma listesinde ise Death Cab for Cutie, Mazzy Star ve Passion Pit gibi daha alternatif müzisyenlerin parçaları mevcut. Sam Bankman-Fried (FTX kurucusu) ise “Rap,” “soft” ve “loud” adlı listelerinde Eminem, Death Cab for Cutie ve Khalid’in “Young Dumb & Broke” şarkılarına yer veriyor. Karoline Leavitt, “Baby Shower” adlı listesinde Beyoncé’nin “Run the World (Girls)” ve Cyndi Lauper’ın “Girls Just Want to Have Fun” parçalarına yer veriyor. Mike Johnson (Temsilciler Meclisi Başkanı) Pandora hesabında Air Force One film müziği ve Enya’dan “May It Be” gibi parçalara rastlanıyor.

Pam Bondi, “Pam” adlı listesinde Nelly’nin “Hot In Herre”, Selena Gomez’in “Hands to Myself” ve For King & Country’nin “Fix My Eyes” gibi enerjik şarkılara baģvuruyor. Sam Altman (OpenAI CEO’su) Shazam listesinde Missy Elliot’tan “Get Ur Freak On”, Adele’den “Make You Feel My Love” ve Marc Anthony’den “Vivir Mi Vida” gibi parçalar yer alıyor. Rashida Tlaib (Kongre Üyesi) “In Love” listesinde Ed Sheeran’ın “I’m a Mess” şarkısını bulunduruyor. Brian Armstrong (Coinbase CEO’su) ise “Repeat” listesinde Gareth Emery’nin “Long Way Home” şarkısını 60 kez kaydediyor. Ron DeSantis (Florida Valisi) tek çalma listesinde Johnny Cash’ten “Ring of Fire” ve Glen Campbell’dan “Southern Nights” gibi klasik rock parçalarına yer veriyor.

GİZLİLİK VE DİJİTAL İZLERİN TARTIŞILMASI

Panama Playlists projesi, kamuoyundaki figürlerin dijital izlerinin ne kadar kolay takip edilebileceğini bir kez daha gözler önüne seriyor. Bu veriler “kamuya açık” olsa da, kişisel zevklerin izinsiz ifşası gizlilik tartışmalarını gündeme getiriyor. Projenin sahibi, amacının sadece biraz “yaz eğlencesi” olduğunu söylese de, bu yöntemler sosyal medyada büyük yankı bulmuş durumda.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Dünya Kupası’nda 40 Yaş Üstü Yedi Futbolcu

ABD, Kanada ve Meksika'nın ortaklaşa ev sahipliği yapacağı 2026 FIFA Dünya Kupası'nda 11 Haziran ile 19 Temmuz tarihleri arasında 40 yaş üstü yedi oyuncu sahaya çıkacak. 41 yaşındaki Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo altıncı kez turnuvada boy gösterecek.

20 Yıllık Kayıp Gülcan Yazıcı Dosyasında 3 Gözaltı

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı çalışmaları sonucu 2006'dan beri faili meçhul kalan bir cesedin 20 yıldır kayıp aranan Gülcan Yazıcı'ya ait olduğunu duyurdu. Ceset kimliği belirlenemediği için kimsesizler mezarlığına defnedilmişti.

SelçukSports Sahibinin İfadesi Ortaya Çıktı

Selçuk Yılmaz, Süper Lig maçlarını yasa dışı yayınlayan SelçukSports'un sahibi olarak Denizli'de yakalandı ve tutuklandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ve MİT, ortak operasyon düzenledi.

Kılıçdaroğlu Salı Günü Grup Toplantısı Yapacak

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önümüzdeki salı günü TBMM'deki grup toplantısında konuşacak ve Parti Meclisi 11 Haziran Perşembe günü toplanacak. Parti Sözcüsü Müslim Sarı bu takvimi duyurdu.

Erdoğan: CHP’deki Koltuk Kavgası İç Mesele

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'deki mutlak butlan kararı sonrası başlayan tartışmaların partinin iç meselesi olduğunu söyledi. Beştepe'deki yenilenebilir enerji yatırımları töreninde konuşan Erdoğan, muhalefetin gündeminde koltuk kavgası olduğunu ifade etti.