Papağanlar farklı dilleri ayırıyor!

Japonya'da yapılan arıştırmalara göre papağanlar, insan sesini taklit edebilmenin yanı sıra farklı dilleri birbirinden ayırt edebiliyorlar.

Araştırma için, iki ünlü Japon eserin İngilizce ve Çince çevirilerinin sesli kayıtları Java papağanlarına dinletildi. Papağanların İngilizce versiyonun dinletildiği tüneğe gitmesinden, diğerlerinin ise Çince versiyonun dinletildiği tüneğe gitmesinden sonra yemek yemelerine izin verildi.
DENEYLERİN yüzde 75’inde papağanların kendilerine yemek olanağı sağlayacak dili doğru biçimde ayırt ederek doğru tüneğe gittikleri belirtildi. Çalışmanın başında bulunan Keio Üniversitesi deneysel psikoloji profesörü Şigeru Watanabe de, “İnsanlar bilmedikleri dilleri, telaffuz ve vurgulama yoluyla ayırt edebiliyor. Öyle görünüyor ki, kuşlar da aynı yeteneğe sahip” yorumunda bulundu.