TÜRKİYE’NİN İLK ATICILIK MADALYASI
Türk sporcular Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan, Fransa’da düzenlenen bir yarışmada 10 metre havalı tabanca karışık kategorisinde madalya kazandı. Finalde Sırbistan ekibiyle karşılaşan ikili, çekişmeli geçen mücadeleyi 16-14 kaybederek gümüş madalya elde etti. Bu başarılarıyla Türkiye’ye atıcılık branşındaki ilk madalyayı kazandıran Dikeç ve Tarhan, ülkeyi gururlandırdı.
HİNDİSTAN BRONZ MADALYA KAZANDI
Sırbistan ekibinin altın madalyayı kazandığı yarışmada bronz madalyayı ise Hindistan ekibi Manu Bhaker ve Sarabjot Singh elde etti. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da final müsabakalarını locadan takip etti. Türk sporcuların bu başarısı, Türkiye’nin olimpiyat tarihinde atıcılık branşında elde ettiği ilk madalyayı temsil ediyor.
TÜRKİYE’NİN OLYMPİATLARDAKİ MADALYA GEÇMİŞİ
Atıcılık branşında elde edilen bu başarı, Türkiye’nin olimpiyat oyunları tarihinde 10. spor dalında madalya kazanması anlamına geliyor. Türk sporcular daha önce güreş, halter, tekvando, boks, karate, atletizm, judo, okçuluk ve cimnastik branşlarında olimpiyat madalyaları elde etmişti. Atıcılık branşı da artık Türk sporcuların uluslararası alanda başarılı olduğu önemli bir konu haline geldi.