Rami Gönüllüler Korosu, Eyüpsultan’daki Rami Parkı’nda “Uyuşturucuya Hayır!” başlıklı sosyal sorumluluk konseri ile sahne aldı. Etkinlik, Eyüpsultan Belediyesi, Kızılay Eyüpsultan Şubesi, Yeşilay İstanbul Şubesi ve çeşitli muhtarlıklar gibi çok sayıda kurum ve kuruluşun katkılarıyla düzenlendi. Konser, uyuşturucu gibi çağın büyük sorunlarıyla mücadele amacını taşıdı.
SOCIAL RESPONSIBILITY PROJECT
Rami Gönüllüler Korosu Başkanı Yusuf Temiz, konser hakkında yaptığı açıklamada, Rami Cuma Mahallesi’nin müzikal yapısını vurguladı. Mahalledeki insanlar olarak müziğe büyük değer verdiklerini ifade eden Temiz, “Burada çok değerli müzisyenler, şefler, çok kıymetli bestekarlar vardı. Ev hanımı, emekli, işçi ve esnafımızla birlikte burada hep beraber şarkı söylüyoruz” dedi. Ayrıca, koro olarak sosyal ve kültürel etkinliklere dikkat ettiklerini belirterek, “Biz bugüne kadar hiçbir dini ya da milli bayramı atlamayarak konserler düzenledik” şeklinde konuştu.
AWARENESS AND SUPPORT
Uyuşturucuyla ilgili gerçekleştirilen bu etkinliğin bir yıl önce yapılması planlandığını belirten Temiz, “Benim öz yeğenim de uyuşturucu bağımlısı ve onu kurtaramıyorduk” ifadelerini kullandı. Uyuşturucu ile ilgili çalışma yaparak toplumda bir farkındalık yaratma çabasını sürdürdüklerini söyleyen Temiz, Yeşilay gibi çeşitli kuruluşlardan destek istediklerini dile getirdi. “Bütün amacımız, vatandaşlarımızın uyuşturucuyla ilgili duyarlılığını artırmak” diyen Temiz, “Uyuşturucu, memleketimiz için gelecekte daha büyük bir sorun olacak” şeklinde konuştu.
CULTURAL IMPORTANCE
Koro üyesi Reyhan Demirkaya, “Böyle bir proje yaparak uyuşturucuyla mücadele etmek istedik” dedi. Rami Korosu’nun milli ve manevi değerlere bağlı olduğunu ifade eden Demirkaya, “Mahalle kültürüne çok önem veriyoruz. Çünkü biz mahalle kültürümüzü yaşatmak ve insanlara dokunmak istiyoruz” şeklinde ekledi. “Burada bir gencimize bile ilaç olabilirsek ne mutlu bize” ifadeleriyle etkinliğin etkisine olan inancını vurguladı.
Eski AK Parti Milletvekili Metin Külünk ise etkinliği çok önemli bulduğunu dile getirirken, “Mahalle kültürünü sanat etrafında birleştiren bu gibi organizasyonların daha fazla yaygınlaşmasını temenni ediyorum” dedi. Uyuşturucunun insanlığı tehdit eden bir sorun olduğunu belirten Külünk, “Dünyadaki egemenler, uyuşturucuyu ve dijital araçları bir kontrol aracı olarak kullanmak istiyor” ifadelerini kullandı. Aile yapısının bu mücadeledeki rolüne dikkat çeken Külünk, “Aile bu mücadelenin en büyük dayanaklarından birisidir” dedi.
SEMINAR BEFORE THE CONCERT
Konser öncesi, uyuşturucuyla bağlantılı konular üzerine yerel halk için bir seminer düzenlendi. Yeşilay Eyüpsultan Şube Başkanı Osman Sinoğlu, etkinliğin bir parçası olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, “Burada sadece bir konser için değil, hayatımızın en büyük sorunlarından birisine hayır demek için bir aradayız” şeklinde konuştu. Yeşilay’ın bağımlılıklarla mücadeledeki 105 yıllık tecrübesine vurgu yapan Sinoğlu, herkesin Yeşilay üyesi olmaya davet edildiğini belirtti. 20 şarkılık bir repertuvarla gerçekleştirilen konsere yoğun bir katılım sağlandı.