YENİ PARKIN AÇILIŞI KUTLANDI
Sivas’ta Eğriköprü Mahallesi’nde hayata geçirilen yeni park, toplamda 13 bin metrekarelik bir alana sahip. Parkta spor alanları, çocuk oyun grupları, dinlenme alanları ve 150 ağaç bulunuyor. Bu parkın ismi, 23 Eylül 2024’te İstanbul’da görev başında hayatını kaybeden polis memuru Şeyda Yılmaz’a verildi. Açılış törenine Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Adem Uzun, İl Emniyet Müdürü Ahmet Alaağaçlı, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Fatih Deveci, şehidin ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende saygı duruşu yapıldı, İstiklal Marşı okundu ve Şeyda Yılmaz’ın özgeçmişi aktarıldı.
ŞEHİT ANISINA VEFALI AÇIKLAMALAR
Törende konuşan Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Şeyda Yılmaz’ın adının parka verilmesini bir vefa örneği olarak nitelendirerek, “Kahraman şehidimiz Şeyda Yılmaz’ı rahmetle anıyor, ismini taşıyacak bu parkın açılışını büyük bir anlamla gerçekleştiriyoruz. Şehitlerimiz, bu toprakların en büyük kahramanlarıdır. Onların hatıralarını yaşatmak, sadece görev değil, kutsal bir borçtur. Bu park sadece bir yeşil alan değil, gelecek nesillere vatan sevgisini aktaran bir değer olacaktır” şeklinde konuştu. Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun da şehidin ismini yaşatmak adına verdikleri sözü yerine getirdiklerini vurguladı ve “Bir yıl önce büyük bir acı yaşamıştık. O gün söz verdik, bugün yerine getiriyoruz. Bu parkta sadece yeşillik değil, bir vefa yaşatılıyor. Şeyda kardeşimizin adı bu güzel alanda yaşatılacak. Bu dönemimizde şehit olan tüm kardeşlerimizin adlarını da kentimizde yaşatıyoruz” dedi.
FAKTÖR: AİLENİN GURURU
Şehit Şeyda Yılmaz’ın ablası Fatma Ay, kardeşinin adının parkta yaşatılmasının kendileri için büyük bir anlam taşıdığını belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti. Törenin sonunda kurdele kesilerek Şehit Polis Memuru Şeyda Yılmaz Parkı resmen açılmış oldu. Katılımcılar, parkı gezerek, şehit anısına oluşturulan bilgi panosunu inceledi.