SICAK HAVA DALGASI ETKİSİ
Türkiye, Afrika’dan gelen sıcak hava dalgasının etkisi altına girecek. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, bugünden itibaren 6 ila 12 derece yükselecek.
BAKAN YUMAKLI’DAN UYARILAR
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yaptığı açıklamada artan hava sıcaklıklarına ve yükselen orman yangını riskine dikkat çekerek vatandaşlara bazı uyarılarda bulundu. Meteorolojik verilere göre, önümüzdeki hafta ülke genelinde sıcaklıkların 6 ila 12 derece artması bekleniyor. Ayrıca, nem oranının yüzde 20’nin altına düşmesi ve kuvvetli rüzgarların etkili olması nedeniyle orman yangını tehlikesinin en üst seviyeye ulaştığını vurguladı.
YANGIN KONUSUNDA CİDDİ UYARI
“Orman yangını çıkarmak, vatana kurşun sıkmaktan farksızdır” diyen Bakan Yumaklı, tarihin en donanımlı hava ve kara gücü ile fedakar orman işçileriyle birlikte “Yeşil Vatan”ı koruma mücadelesini kararlılıkla sürdüreceklerini belirtti.
VATANDAŞA ÖNEMLİ ÇAĞRI
Yumaklı, ormanları koruma mücadelesinin başarılı olabilmesi için vatandaşların duyarlılığının hayati önem taşıdığını söyledi. Bu kapsamda vatandaşlara anız yakmamalarını, ormanlık alanlarda kesinlikle ateş yakmamalarını ve sigara izmaritini yere atmamalarını hatırlattı. Ayrıca, çöp ve atıkları doğaya bırakmamalarını ve tarım araçlarında mutlaka su tankı ve yangın söndürme cihazı bulundurmalarını istedi. Küçük bir duman gördüklerinde hemen 112’yi aramaları gerektiğini de vurguladı. Unutulmamalıdır ki ormanlarımız; geleceğimiz, nefesimiz ve umudumuzdur. Onları hep birlikte koruyalım.