Şifa Hastanesi tüp bebek ünitesini hizmete soktu

Erzurum Özel Şifa Hastanesi, sağlık alanında dev bir atılım yaparak bünyesinde tüp bebek ünitesini (Üreme Sağlığı Merkezi) hizmete soktu.

Uzman doktorlarla hizmet verecek olan ünitede ilk görüşmeden tedavi bitimine kadar geçen süreçte bütün tetkik ve tedaviler aynı uzman hekimler tarafından yürütülecek. Tam teşekküllü olarak kurulan ünitede, kısır bir çiftin tüm tetkiklerinin yapılıp, en basit tedavi yöntemlerinden ileri yöntemlere kadar her türlü tedavi hizmeti verilecek.

Hastane yetkililerinden yapılan yazılı açıklamada üreme sağlığı merkezinin tam teşekküllü bir infertilite(kısırlık merkezi) merkezi olup, basit yöntemlerden, en ileri seviye olan tüp bebek yöntemine (mikroenjeksiyon) kadar bütün tedavilerin yapılabildiği kaydedildi.

Tüp Bebek Ünitesi sorumlusu Prof. Dr. Sedat Kadanalı, açılan ünitede erkeklerle ilgili androlojik incelemeler, yumurtalık tedavisi, aşılama ve iğne ile sperm aspirasyonu yanında embriyo dondurma ve saklama, tettis dokusu saklama gibi tüp bebekle ilgili en son teknoloji kullanılacağını ifade etti.

Doğu Anadolu Bölgesi’nde ilk defa kendi hastanelerinde tüp bebek ünitesinin bulunduğunun altını çizen Prof. Kadanalı bunun da bölge halkı adına sevindirici bir gelişme olduğunu anlattı.

Tüp bebek sahibi olmak için artık çiftlerin İstanbul, İzmir gibi büyük illere gitmeyeceğine değinen Prof. Dr. Kadanalı,”Hastanemizde bölge insanımızın tüp bebek konusunhdaki sıkıntılarına son vermeyi amaçladık.” diye konuştu.

Tüp Bebek Nedir?

Tüp bebek kadın üreme hücresi olan yumurta ile erkek üreme hücreleri spermlerin vücut dışında laboratuvar ortamında bir araya getirilerek, döllenmenin elde edilmesini sağlayan bir tedavi sürecidir. Döllenen yumurtalar bölünmeye başlayıp, embriyo denen ilk dönemini labaratuvar ortamında geçirirken anne adayının rahmine yerleştirilir. Bu aşamadan sonraki sürecin doğal yollarla oluşan gebelikten farkı kalmıyor.

Laboratuvar ortamında döllenme işlemi iki şekilde yapılmaktadır. Birinci yöntemde spermlerin yumurtaların yanına bırakılıp kendiliğinden yumurtaların içine girmesi sağlanır. Diğer bir yöntemde ise mikroskop altında spermin bir pipet yardımıyla direk olarak yumurtanın içine enjekte edilmesiyle döllenme sağlanıyor. Bu ikisi hakkındaki tercih ise çiftler hakkında ki klinik bilgilere göre belirleniyor.