Interpressin Anadolu Ajansının hazırladığı verilerden derlediği bilgilere göre, Süper Lig’deki 16 sezon boyunca maç yöneten tecrübeli Cüneyt Hoca şu ana kadar 278 müsabakada görev yaparak, aktif meslektaşları arasında en çok maça çıkan isim oldu. Cüneyt Çakır’ı 14’er sezonla Fırat Aydınus ve Bülent Yıldırım takip ederken, Aydınusun bu sezona kadar 266, Yıldırımın ise 215 karşılaşmada düdük çaldığı saptandı. Ligdeki en deneyimsiz hakemler ise birer maçta orta hakem olarak görev alan Bahattin Şimşek ile Ali Şansalan oldu.
En fazla hakem İstanbul Bölgesinden
Süper Ligde bu sezon maç yönetecek hakemlerimizden 7 tanesinin FİFA Kokartı takacağı öğrenildi. Cüneyt Çakır, Hüseyin Göçek, Halis Özkahya, Mete Kalkavan, Ali Palabıyık, Alper Ulusoy ve Halil Umut Meler bu sezon ülkemizi Avrupada temsil edecek hakemlerimiz olacak. Bu sezon ligde düdük çalacak hakemlerimizin yedisi İstanbul, dördü Ankara, ikisi İzmir bölgesinden olmak üzere Trabzon, Edirne, Eskişehir, Manisa, Denizli, Bursa, Antalya, Aydın ve Çanakkale bölgesinden de birer hakemimiz görev alacak.
Fırat Aydınus, Cüneyt Çakırı geçti
Interpressin medyada yapmış olduğu incelemeye göre, yılbaşından bu yana yazılı basında hakemlerimizle ilgili 12 bin 175 haber çıkarken, hakkında en fazla haber çıkan hakem ise 2 bin 507 haberle Fırat Aydınus oldu. İkinci sırada 2 bin 399 haberle Cüneyt Çakır yer aldı. Bülent Yıldırım hakkında ise yazılı basına 2 bin 108 haber yansıdığı tespit edildi.