Suudi Arabistan, 2025 Hac Konferansı’na Ev Sahipliği Yapacak

Suudi Arabistan, 9-12 Kasım 2025 tarihlerinde “Mekke’den Dünyaya” temalı beşinci Hac Konferansı ve Sergisi’ne ev sahipliği yapacak. Ministry of Hajj and Umrah tarafından Cidde’deki Jeddah Superdome’de düzenlenecek olan etkinlik, yerel ve uluslararası uzmanları, uygulayıcıları ve paydaşları bir araya getirerek bilgi alışverişi ve deneyim paylaşımının yanı sıra yönetim ve teknolojide yenilikçi çözümlerin keşfi için zemin hazırlayacak. Bu etkinlik, Suudi Arabistan hükümetinin hac sisteminin verimliliğini artırmaya yönelik kapsamlı stratejisinin bir parçası. Strateji, hac ortamını güvenli ve yüksek performanslı bir şekilde organize etme taahhüdünü yansıtır; akıllı çözümler ve yeniliklerle bu hedefler destekleniyor.

SUUDİ ARABİSTAN’DA BÜYÜK KATILIM OLACAK

Sergi alanında, turizm, teknoloji, sağlık ve operasyon gibi 13 ana sektörde 260’tan fazla katılımcı yer alacak. Ayrıca, 95’ten fazla uluslararası konuşmacı ve uzman, 80 panel tartışması ve 60 atölye ile katkı sağlayacak. Hac ve umre yolculuklarındaki zorluklara yenilikçi çözümler üretecek 100’den fazla fikir de sunulacak. Hac ve Umre Bakanlığı, etkinlikte “E’asha-thon” adını verdiği esnek yemek dağıtım modelini, “Kutsal Mekanların İnsancıllaştırılması” projesini ve çevresel sürdürülebilirliği destekleyen yenilikçi çözümleri sergileyecek.

ETKİNLİK STRATEJİK ANLAŞMALARLA GÜÇLENECEK

Etkinlik, hac sektörü genelinde işbirliğini güçlendirmek amacıyla çeşitli stratejik anlaşmalar ve ortaklıkların imzalandığı bir platform olacak. Bu girişimler, dijitalleşmeyi hızlandırma ile sistem entegrasyonunu artırmaya yönelik olacak. Konferans, dijital dönüşüm, akıllı yönetim ve operasyonel sürdürülebilirlik olmak üzere üç ana temayı işleyecek. Bu temalar, daha dirençli ve verimli bir hac sisteminin oluşturulmasında kritik bir rol oynayacak. Bu kapsamda, her iki program da hac yolculuğunu daha sorunsuz, güvenli ve anlamlı hale getirmek için teknolojik yenilikleri kullanmayı taahhüt ediyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzmit’te Otomobilin Yayalara Çarpması Sonucu Kaza

İzmit'te bir otomobil, park halindeki iki araca ve yanındaki yayalara çarparak kaza yaptı. Olayda bir kişi yaşamını yitirirken, üç kişi yaralandı. Kazanın görüntüleri güvenlik kamerasına yansıdı.

Didem Özek: O Ayaklar Kim Bilir Ne Güzel Kokuyordur

Şarkıcı Didem Özek, yaşadığı taciz olaylarıyla ilgili olarak samimi açıklamalar yaptı ve dikkat çekti.

Otomobil, Emniyet Şeridinde Duran Tankere Çarptı

Pamukova'da emniyet şeridindeki bir tankere çarpan otomobildeki aileden 3 kişi, biri ağır şekilde yaralandı. Olayda can kaybı yaşanmadı.

İnek Caddeye Çıkıp Sürücülere Zor Anlar Yaşattı

Rize'nin Pazar ilçesinde kaçan inek, trafikteki sürücülere zor anlar yaşattı ve bu anlar cep telefonuyla kaydedildi.

Heyelan: 10 Köy Evi Toprak Altında Kaldı

Kahramanmaraş'ta yaşanan heyelan nedeniyle 10 köy evi toprak altında kalarak, bölgedeki zarar büyük bir tehlike oluşturdu.