İKİNCİ CENAZE TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Fatih’te, cenaze namazı sırasında tabuttan gelen seslerin ardından yaşadığı anlaşılan ve hastaneye kaldırıldıktan sonra hayatını kaybeden 80 yaşındaki Halit Bayşu için ikinci bir cenaze töreni düzenlendi. Gırtlak kanseri tedavisi gören Bayşu, özel bir hastanede ölüm raporu verildikten sonra cenaze namazının kılınması amacıyla Ayvansaray’daki Hacı İlyas Yatağan Camii’ne getirildi.
SES ÜZERİNE SAĞLIK EKİBİ GÖREVLENDİRİLDİ
Tabuttan gelen sesler üzerine olay yerine sağlık ekibi çağrıldı. Ambulansla hastaneye götürülen Bayşu’nun hastanede hayatını kaybettiği belirlendi. Cenaze namazı bugün kılındı ve Bayşu, Eyüpsultan Mezarlığı’nda toprağa verildi.
ŞAŞIRTICI DURUMUN TANIKLIĞI
Bayşu’nun kızı, “Sesi ben duydum. Hem ayak ucundan hem baş ucundan vuruyordu tabuta. Şok oldum. ‘Buraya geldim babamın yaşadığını söyledim, ses geldiğini söyledim.’ Hocaya gittim, söyledim. Herkes duyunca şaşırdı. Açın diye vuruyordu. Karnı da nefes alıyordu. Kalp ritimleri kağıda çıktı. Nabız da atıyordu” şeklinde konuştu.
İBRETLİK BİR OLAY
Bayşu’nun oğlu Yiğit Bayşu ise, “Babam Kozlu gasilhaneye götürüldü ve yıkandı. Ben buraya geldiğimde herkes babamın yaşadığını, tabuttan sesler geldiğini söyledi. Kimse inanmadı. Ambulans geldi ve cihaza takıldı. Cihaza takıldıktan sonra babamın yaşadığına dair cep telefonuyla da görüntülediler. Acımı yaşadım. Ambulanstaki arkadaşlar hayatlarında ilk defa böyle bir durum gördüklerini söylediler. Kim bilir kaç Halit Bayşu’yu diri diri gömüyorlar. Bu hayatımızın sonuna kadar unutamayacağımız bir durum. Filmlerde izlerdik ama şimdi canlı canlı bunu yaşıyoruz” dedi.