VAR KAYITLARI YAYINLANDI
TFF, Süper Lig’in 5. haftasında oynanan iki maçın Video Yardımcı Hakem (VAR) kayıtlarını Youtube üzerinden sesli ve görüntülü olarak paylaştı. Paylaşımlarda, Beşiktaş – Başakşehir ve Fenerbahçe – Trabzonspor karşılaşmalarına ilişkin aldıkları kararlar detaylandırıldı.
BEŞİKTAŞ – BAŞAKŞEHİR MAÇINDAKİ GELİŞMELER
Beşiktaş – Başakşehir karşılaşmasının 90+4. dakikasında, taca çıkan top sonrasında yaşanan ikili mücadelede bir gerginlik ortaya çıktı. VAR, hakem Alper Akarsu’ya ‘potansiyel kırmızı kart’ durumu için sahada inceleme yapmasını önerdi. VAR monitöründen pozisyonu değerlendiren Akarsu, Orkun Kökçü’nün rakibine kural dışı hareketi nedeniyle sahaya geri döndü ve Orkun’a direkt kırmızı kart gösterdi.
FENERBAHÇE – TRABZONSPOR MAÇINDA YAPTIKLARI DEĞERLENDİRMELER
Fenerbahçe – Trabzonspor maçının 11. dakikasında konuk takımın attığı gol sonrasında hakem Ozan Ergün, VAR tarafından ‘App’deki (Atak başlangıç aşaması) faul için inceleme’ önerisini aldı. Kenara gelerek pozisyonu farklı açılardan izleyen Ergün, Onuachu’nun Skriniar’a faul yaptığını belirleyerek, “Golü iptal ediyorum. 30 numaraya sarı kart gösteriyorum. Orta sahadan Fenerbahçe lehine faulle başlıyorum” şeklinde açıklama yaptı. Daha sonra sahaya dönen Ergün, golün geçersiz olduğunu duyurdu ve Onuachu’ya sarı kart gösterdi.
Fenerbahçe – Trabzonspor maçının 17. dakikasında Okay Yokuşlu’nun, Kerem Aktürkoğlu’na kayarak müdahale etmesi sonrasında sarı kart gördüğü bir durum yaşandı. Hakem Ozan Ergün, ‘kırmızı kart için inceleme’ önerisinde bulunarak bir kez daha VAR monitörüne gitti. Pozisyonu farklı açılardan değerlendiren hakem, “Tamamdır benim için. Sarı kartı iptal ediyorum. 5 numara kırmızı kart” diyerek sahaya döndü ve Okay’ı maçtan ihraç etti.