Trafik Ücreti New York’ta Şaşkınlık Yarattı

TRAFFİK YOĞUNLUĞU ÜCRETİ UYGULAMASI ŞAŞKINLIK YARATIYOR

ABD’de ilk kez uygulamaya konulan “trafik yoğunluğu ücreti” sistemi New York’ta yürürlüğe girdi. Bu uygulama, şehirdeki trafik sıkışıklığını azaltmayı amaçlıyor ve Central Park’ın güneyinde bulunan Empire State, Times Square ve Wall Street gibi yoğun bölgelere odaklanıyor. New York Times gazetesinin haberi doğrultusunda, bu uygulama ile trafikte bulunmanın artık bir maliyeti olacak.

ÜCRET SİSTEMİ VE ARTIRIM PLANI

Uygulama kapsamında, trafiğin yoğun olduğu saatlerde araç sahiplerinin ödemesi gereken ücretler değişiklik gösterecek. Aracını söz konusu bölgelere girmek isteyen sürücülerin, günün en yoğun saatlerinde 9 dolar, diğer saatlerde ise 2,25 dolar ödemesi gerekecek. Yetkililer, “trafik yoğunluğu ücreti”nin ilerleyen yıllarda kademeli olarak artırılacağını belirtiyor. 2028 yılına kadar ücretin 12 dolara, 2031 yılına kadar ise 15 dolara çıkarılması planlanıyor.

ÖNCEDEN REDDEDİLEN TEKLİF YENİDEN GÜNDEME GELDİ

New York Valisi Kathy Hochul, bu teklifi iki yıl önce gündeme getirmiş ancak gelen tepkiler üzerine uygulama durdurulmuştu. Yapılan revizyonların ardından, trafik yoğunluğu ücretinin uygulanması kararı alındı. Uygulamanın Temeli, trafik sıkışıklığını azaltmanın yanı sıra toplu taşıma sisteminin güçlendirilmesi olarak belirtiliyor. Elde edilen gelirle New York’taki toplu taşıma altyapısının modernize edilmesi hedefleniyor.

ÖNEMLİ

Fanatik Tartışma: Müşteri Büfe Sahibini Vurdu

Düzce'de bir tekel büfesinde futbol üzerine tartışan büfe sahibi, çıkan kargaşada hayatını kaybetti. Olay sonrası şüpheli hızlı bir şekilde yakalandı.

TCMB Başkanı Karahan, Uşak’ta İş Dünyasıyla Buluştu

Merkez Bankası Başkanı Dr. Fatih Karahan, Uşak'ta para politikaları ve makroekonomik görünüm hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Daha Fazlası!