Turizm de güneş açtı

Kuş gribi ve karikatür krizinden darbe yiyen turizmin yüzünü, güneş tutulması güldürdü.

Güneş tutulması, sıkıntılı günler geçiren turizmcilerin yüzünü güldürdü. Turizmciler kuş gribi ve karikatür krizi nedeniyle zor durumda. Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, 29 Mart’taki güneş tutulması dolayısıyla 28-29 ve 30 Mart için İstanbul başta olmak üzere birçok bölgede otellerin dolu olacağını açıkladı. Koç, ‘Nisan ayından itibaren gelen turist sayısında artış bekliyoruz. Ben bu yaz sezonu için çok umutluyum’ dedi.

85 BİN YATAK

OCAK ve şubatta ülkemize gelen turist sayısında geçen yıla oranla ortalama yüzde 10 civarında azalma olduğunu belirten Koç, ‘Çevremizdeki bütün ülkelerle rekabet edebilecek güçteyiz. Bu sezon için 85 bin yatak kapasitesi kaydı yapıldı’ diye konuştu.

OTELLERDE de yerli-yabancı turist uygulamasını kaldıracaklarını söyleyen Bakan Koç, ‘Otellerimizde yabancı turistler pazarlama şirketleri aracılığı ile kaldıkları için ucuz fiyat ödüyorlardı. Yerli turistler ise biraz daha fazla fiyat ödemek zorunda kalıyorlardı. Şimdi bu farkı da kaldırıyoruz. Batılılar ne fiyat ödüyorsa, bizler de aynı ödemeyi yapacağız. Turizmci arkadaşlarımız bu uygulamayı başlatacaklarını söylediler’ dedi.

FRANSA’YA BAK

HABERLERİN turizmi olumsuz etkilediğinden de şikayetçi olan Koç, şöyle konuştu: ‘Geçtiğimiz hafta Fransa’da idim. 400 bin kişilik öğrenci grubu çeşitli protestolarda bulundu. Bu büyük olay gazete ve televizyonlarda tek satır yer almadı.’ Müze girişlerinin Türk ziyaretçilere 3 YTL, yabancı misafirlere ise 10 YTL olduğunu da hatırlatan Koç, ‘Hemen düzeltilmesini istedim. Türkler’e de, yabancılara da aynı fiyat oldu’ dedi.