Türkiye, Tunus Fuarı’nda Eğitim Fırsatları Sunuyor

TÜRKİYE’NİN EĞİTİM FUARINDAKİ GÜÇLÜ KATILIMI

Tunus’ta gerçekleştirilen Wajhani Rehberlik ve Eğitim Fuarı’nda bu yıl Türkiye öne çıktı. Türkiye Cumhuriyeti Tunus Büyükelçiliği, Yunus Emre Enstitüsü ve Maarif Okulları iş birliğiyle açılan stantta genç ziyaretçilere Türkiye’deki yükseköğretim fırsatları tanıtılıyor. Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri, fuarda yer alarak Türk üniversitelerinin uluslararası öğrencilere sunduğu imkanları birebir anlatma şansını buldu. Bahçeşehir, Sabancı, Özyeğin, Haliç, Kent, Atlas, Nişantaşı, Fenerbahçe ve Biruni üniversiteleri bu etkinlikte yer aldı.

Türkiye Cumhuriyeti Tunus Büyükelçisi Ahmet Misbah Demircan, fuardaki konuşmasında Türkiye’nin dünya genelindeki yükseköğretim kalitesine ve genç Tunuslular için sunduğu eğitim olanaklarına dikkat çekti. Maarif Okulları’nın İngilizce ağırlıklı eğitimi ve Yunus Emre Enstitüsü’nün Türkçe kurslarının, gençlerin küresel vizyon kazanmalarına önemli katkı sağladığını vurguladı. Türkiye’nin bu güçlü katılımı, Tunuslu gençlerle eğitim alanında kurulan köprülerin daha da güçlenmesini sağlıyor.

FUARIN HEDEFLERİ VE ETKİNLİKLER

Wajhani Fuarı, 5-6 Temmuz 2025 tarihlerinde Tunus Kongre Sarayı’nda düzenlendi. Etkinlik, üniversiteye hazırlanan gençlere ve yeni mezunlara eğitim ve kariyer planlamasında rehberlik etmeyi amaçlıyor. 76 stant, 24 atölye ve 40’tan fazla konferansla gerçekleşen fuar, 9,000’den fazla ziyaretçiyi ağırlamayı hedefliyor. Ayrıca, etkinlik 12-13 Temmuz’da Safaks ve 19-20 Temmuz’da Susa’da devam edecek.

ÖNEMLİ

Kulu’da Ot Yangını Söndürüldü

Kulu ilçesindeki bir evin bahçesindeki ot yangını, itfaiyenin etkili müdahalesiyle ev ve çevresine zarar vermeden kontrol altına alındı.

Adana’da Dronla Şerit İhlali Denetimi Yapıldı

Adana'da dronla yapılan trafik denetiminde, şerit ihlali yapan 162 sürücüye toplamda 730 bin lira ceza uygulandı.

Daha Fazlası!