ORMAN YANGINLARI YALOVA’YI TEHDİT EDİYOR
Yalova’nın Armutlu ilçesinde son 15 günde meydana gelen orman yangınlarında toplamda 28,5 hektarlık alan zarar gördü. 15 yıldır yangın yaşanmayan ormanlık alanda sadece 8 günde 3 ayrı yangın çıkması endişe yaratırken, Kapaklı, Keçikayalıkları ve Hayriye köyünde de toplamda 28,5 hektarlık alan zarar gördü. Tedbirlerin artırıldığı belirtilen bölgede, Yalova Valisi Hülya Kaya, Armutlu bölgesinde yaşanan yangınların ciddiyetine dikkat çekerek, bölgenin riskli olduğunu ve gerekli önlemlerin alındığını bildirdi. Vali Kaya, özellikle çam ağaçlarının yoğun şekilde bulunduğu bölgede orman yangınlarının önlenmesi için alınan tedbirleri açıkladı. Gemlik’e yakın konumda olmaları sebebiyle takviye ekiplerin de planlandığını belirtti.
YANGIN ÖNLEMLERİ ARTIRILDI
Vali Kaya, Haziran ayından itibaren ateşli pikniklerin ve havai fişek kullanımının ormanlık alanlara yaklaşık 4 kilometre mesafede yasaklandığını söyledi. Ayrıca düğün sezonunda havai fişek kullanımına sınırlamalar getirildiğini dile getirerek, işletmecilere bu konuda gerekli uyarıların yapıldığını vurguladı. Jandarmanın bu konuda titizlikle denetimlerini sürdürdüğünü belirten Vali Kaya, orman yangınlarının önlenmesi için alınan bu önlemlerin hayati derecede önemli olduğunu ifade etti.
SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR
Vali Kaya, ardı ardına çıkan orman yangınlarıyla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirtti. Yangınların sebepleri ve olası kundaklama ihtimalleri üzerinde durulduğunu ifade eden Vali Kaya, kamu güvenliğini tehdit eden bu tür olaylara karşı gerekli adımların atılacağını sözlerine ekledi.