Unakıtanın avukatı Ali Özkaya tarafından Ankara 4. Asliye Hukuk Mahkemesinde açılan davanın dilekçesinde, Yeni Şafakta 23 Ocak 2006da Unakıtan bombası ve Bir liderin hesabında muazzam para var başlıklarıyla yayınlanan haberdeki sözlerin müvekkiline atfedildiğini belirtti.
Unakıtanın herhangi bir kişi ya da bir siyasi parti liderinin mal varlığı veya banka hesabıyla ilgili açıklama yapmadığı, hiçbir bürokratından bu konuda bilgi almadığı ifade edildi. Haberin gerçek dışı ve hukuka aykırı olduğu ileri sürülen dilekçede, haber nedeniyle Maliye Bakanı Kemal Unakıtanın kişilik haklarına haksız saldırıda bulunulduğu kaydedildi.
Unakıtanın açtığı davadan kısa bir süre önce de CHP Genel Başkanlığı ve Genel Başkan Deniz Baykal, söz konusu haberde gerçek dışı beyanlarda bulunulduğu ve kişilik haklarına saldırıldığı iddiasıyla Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Yeni Şafak Gazetesi ve haberi yazan Veli Toprak aleyhinde toplam 100 bin YTLlik manevi tazminat davası açmıştı. Dava dilekçesinde, söz konusu haberde, Maliye Bakanı, genel merkez inşaatı süren bir partinin genel başkanının hesabında muazzam para bulunduğunu ve aynı partinin 150 milyon YTLsi olduğunu söyledi. ifadelerine yer verilmişti.