Yeni Senet Sistemi Geliyor: E-Devlet!

ADALLET BAKANLIĞI YENİ BİR ADIM ATTI

Adalet Bakanlığı, senetlerde sahtecilik ve dolandırıcılık vakalarını önlemek amacıyla önemli bir girişimde bulunuyor. Uzun yıllardır kırtasiyelerden temin edilen ve elle doldurulan senetlerin bu adımla birlikte ortadan kalkması hedefleniyor. Yıl sonunda devreye girecek olan bu sistem, hem vatandaşların hem de yargı sisteminin güvenliğini artırmayı amaçlıyor.

SENETLERDE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

Yeni reform ile birlikte, kırtasiyelerden alınan elle doldurulan senetler, yerini filigranlı ve kayıt altına alınmış senetlere bırakıyor. Bu senetler, e-Devlet üzerinden doğrulanabilecek bir sistemle entegre ediliyor. Yapılan düzenlemeye göre, senetlerin üretimi ve dağıtımı ya Merkez Bankası ya da yetkilendirilen resmi kurumlar tarafından sağlanacak. Senetler, sahteciliği önleyecek filigran gibi güvenlik unsurları ile basılacak ve yalnızca belirlenen yetkili kanallar aracılığıyla dağıtılacak. Yeni uygulamanın hayata geçmesiyle, her senet kaydedilecek ve e-Devlet üzerinden sorgulanabilir bir altyapı oluşturacak.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Dünya Kupası’nda 40 Yaş Üstü Yedi Futbolcu

ABD, Kanada ve Meksika'nın ortaklaşa ev sahipliği yapacağı 2026 FIFA Dünya Kupası'nda 11 Haziran ile 19 Temmuz tarihleri arasında 40 yaş üstü yedi oyuncu sahaya çıkacak. 41 yaşındaki Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo altıncı kez turnuvada boy gösterecek.

20 Yıllık Kayıp Gülcan Yazıcı Dosyasında 3 Gözaltı

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı çalışmaları sonucu 2006'dan beri faili meçhul kalan bir cesedin 20 yıldır kayıp aranan Gülcan Yazıcı'ya ait olduğunu duyurdu. Ceset kimliği belirlenemediği için kimsesizler mezarlığına defnedilmişti.

SelçukSports Sahibinin İfadesi Ortaya Çıktı

Selçuk Yılmaz, Süper Lig maçlarını yasa dışı yayınlayan SelçukSports'un sahibi olarak Denizli'de yakalandı ve tutuklandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ve MİT, ortak operasyon düzenledi.

Kılıçdaroğlu Salı Günü Grup Toplantısı Yapacak

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önümüzdeki salı günü TBMM'deki grup toplantısında konuşacak ve Parti Meclisi 11 Haziran Perşembe günü toplanacak. Parti Sözcüsü Müslim Sarı bu takvimi duyurdu.

Erdoğan: CHP’deki Koltuk Kavgası İç Mesele

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'deki mutlak butlan kararı sonrası başlayan tartışmaların partinin iç meselesi olduğunu söyledi. Beştepe'deki yenilenebilir enerji yatırımları töreninde konuşan Erdoğan, muhalefetin gündeminde koltuk kavgası olduğunu ifade etti.