Yerlikaya: 550 Bin Suriyeli Ülkesine Geri Döndü

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye’nin Suriye’deki sığınmacıların geri dönüşü konusundaki gelişmeleri değerlendirdi. Yerlikaya, “8 Aralık’ta, Esed zulmünün sona ermesinin üzerinden 1 yıl geçecek. Suriyeli kardeşlerimizin artık vatan hasreti son buluyor” dedi. Bakan, 8 Aralık 2024 tarihinden itibaren yaşanan gelişmelerin ardından gönüllü geri dönüşlerin hız kazandığını ifade etti ve “Gönüllü geri dönüş yapan Suriyeliler, hüzün ve sevinci bir arada yaşıyor” şeklinde konuştu.

SÜREÇ HIZLANIYOR

Bakan Yerlikaya, “8 Aralıktan itibaren 550 bin Suriyeli kardeşimiz ülkesine gönüllü, güvenli, onurlu ve düzenli geri dönüş yaptı” diye belirtti. 2016 yılından bu yana, gönüllü dönen Suriyelilerin sayısının 1 milyon 290 bine ulaştığını vurguladı. Yerlikaya, Türkiye’nin göç yönetiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde “tarihsel tecrübesi, insani yaklaşımı ve rasyonel bakış açısıyla” dünyaya örnek bir model oluşturduğunu kaydetti.

ÖRNEK UYGULAMA

İçişleri Bakanı, “Tüm illerimizde Suriyeli kardeşlerimizin gönüllü geri dönüş işlemlerini Göç İdaresi Başkanlığımız koordinesinde büyük bir hassasiyetle yürütüyoruz” ifadelerini kullanarak bu sürecin önemli bir örnek teşkil ettiğini belirtti.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Bursa’da Park Yeri Kavgası Şiddetli Sona Erdi

Bursa'da komşular arasında park yeri anlaşmazlığı sonucu çıkan kavgada bir kişi tabanca ile vurularak ağır yaralandı.

Bursa’da Park Yeri Kavgası Kanlı Bitti

Bursa'da bir park yeri meselesi üzerine komşular arasında yaşanan tartışma, tabancayla vurulma ile sonuçlandı. Olayda bir kişi ağır yaralandı.

Burdur’da Kazı Sırasında İnsan Kemiği Bulundu

Belediye ekiplerinin kazı çalışmasında bulunan insan kemerleri, bölgenin eski mezarlık alanı olduğu anlaşılınca tekrar toprağa gömüldü.

Ağrı’da Minibüs Kazasında Sürücü Hayatını Kaybetti

Ağrı'da meydana gelen trafik kazasında minibüsle çarpışan otomobilin sürücüsü yaşamını yitirirken, iki kişi ağır yaralandı.

Kahramanmaraş’ta Otomobilin Çarptığı Çocuk Hayatını Kaybetti

8 yaşındaki Güney Kayabaşı, yolun karşısına geçerken bir aracın çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Kazanın ardından öfkeli kalabalık sürücüye saldırınca polis müdahale etti.