Yerlikaya: Uyuşturucuyla Mücadele İçin Sıfır Tolerans

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, mevcut kabine döneminde 89 bin 812 uyuşturucu suçlusunun tutuklandığını aktararak, “218 ton uyuşturucu madde, 248,3 milyon uyuşturucu hap ele geçirdik. Bu mücadele gençliğimiz için, geleceğimiz için, vatanımız için sürdürülüyor” şeklinde belirtti. Yerlikaya, Selçuk Üniversitesi 2025–2026 Akademik Yılı Açılış Töreni’nde üniversitelerin bir ülkenin aklını, vicdanını ve geleceğini şekillendiren yapılar olduğunu vurguladı. Selçuk Üniversitesi’nin yalnızca Konya’nın değil, tüm Türkiye’nin gurur kaynağı olduğunu ifade eden Yerlikaya, üniversitenin köklü eğitim geleneğini sürdürdüğünü dile getirdi. “Cumhuriyet’in ikinci yüzyılı Türkiye Yüzyılı vizyonuyla taçlandırılıyor” diyen Yerlikaya, gençliğin bu vizyonun en değerli unsuru olduğunu kaydetti. Yerlikaya, gençlik, eğitim, bilim, teknoloji ve değerlere odaklı politikaların önemine dikkat çekti.

GENÇLİĞİ GÜÇLENDİRMEK GEREKİYOR

Yerlikaya, “Bilişim çağı, dijitalleşme, yapay zeka ve biyoteknoloji gibi yeni bir dönemin eşiğindeyiz. Fırsatlar büyük ama riskler de yüksek. Özellikle küreselleşme ile gençler tektipleşmeye zorlanıyor” ifadesini kullanarak, bilgiyle donanmış, değerlerle dirençli bir gençlik anlayışını savunan bir yaklaşım benimseyeceklerini aktardı. İçişleri Bakanı, uyuşturucu tehdidiyle mücadele ettiklerinin altını çizerken, “Önümüzde büyük bir sanal dünya var, burası karanlık dehlizlerle dolu” dedi. Yerlikaya, siber tehditlere karşı siber devriyelerin aktif olarak görevde olduğunu, bu mücadelede halkın desteğinin çok değerli olduğunu belirtti.

Uyuşturucuyla mücadelenin sadece ülkeye değil, insanlık adına sürdürüldüğünü ifade eden Yerlikaya, “Sıfır toleransla milletçe mücadele ediyoruz. Narko-kapan operasyonları düzenliyoruz” dedi. 89 bin 812 zehir tacirinin tutuklandığını ve büyük miktarlarda uyuşturucu maddenin ele geçirildiğini kaydederek, vatandaşları şüphe durumunda 112 ile kendilerine ulaşmaya çağırdı.

TRAFİK GÜVENLİĞİNE ÖNEM VERİLİYOR

Yerlikaya, trafik güvenliği üzerinde durarak, 2024 yılında trafik kazalarında 6 bin 351 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Trafik kazalarında kabul edilebilir can kaybının sıfır olduğunu ifade eden Yerlikaya, denetimlerin artırıldığını bilgilendirdi. “Caydırıcılık önemli, ‘dur’ ihtarına uyulmadığı için kayıplar var” diyen Yerlikaya, mevcut cezalara dikkat çekerek, yeni trafik yasası teklifinin hazırlandığını ve bu yasanın onaylanması halinde sürücülerin daha sorumlu davranacağını vurguladı. 2024 yılında hayatını kaybedenlerin yaş dağılımını da aktaran Yerlikaya, gençlerin öncelikli hedef olduğunu belirtti.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Alacak Verecek Meselesi Silahlı Kavga İle Sona Erdi

Batman'da bir alacak-verecek tartışması sonucu çıkan silahlı çatışmada iki kişi yaşamını yitirirken, üç kişi de yaralandı. Olayın detayları araştırılıyor.

Fatih Karagümrük 8 Maç Sonra Galip Geldi

Fatih Karagümrük, Süper Lig'in 12. haftasında TÜMOSAN Konyaspor'u 2-0 yenerek, 8 maçlık galibiyet hasretini sona erdirdi.

Domenico Tedesco Galibiyet Sonrası Açıklamalarda Bulundu

Fenerbahçe'nin teknik direktörü Domenico Tedesco, Kayserispor ile oynanan 4-2'lik karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.

Kerem Aktürkoğlu Galatasaray Yanıtı Verdi

Fenerbahçeli Kerem Aktürkoğlu, Kayserispor zaferinin ardından görüşlerini paylaştı. Başarılı mücadelenin önemine vurgu yaptı.

Gözde Yılmaz’a Yapılan Ateşli Saldırı Olayı

Kadıköy'de bir genç kadını yanıcı maddeyle ateşe vererek yaralayan şüpheli kadın tutuklandı. Mağdur, saldırıdan sonra tehdit mesajları almaya devam ettiğini belirtti.