Yozgat 2. Tarım ve Hayvancılık Fuarı törenle açıldı

Yozgat'ta Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Ziraat Odası Başkanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği 2. Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın açılışı yoğun ilgi gördü.

Yozgat’ta Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Ziraat Odası Başkanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği 2. Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın açılışı yoğun ilgi gördü. Yozgat TSO kapalı fuar alanında açılan fuar 24 Nisan tarihine kadar açık kalacak.
Yozgat 2. Tarım Fuarı’nın açılış törenine Yozgat Valisi Necati Şentürk, AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici, Sivas Valisi Ali Kolat, Kayseri Defterdarı Enver Çokyiğit, Belediye Başkanı Yusuf Başer, siyasi partilerin Yozgat milletvekili adayları, il başkanları, daire müdürleri, oda başkanları ve çok sayıda çiftçi katıldı.
Fuarın açılış konuşmasını yapan Yozgat TSO Başkanı Metin Özışık, Türkiye’nin önemli tarım bölgelerinden olan Yozgat’ta bu yıl 2. Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nı Ziraat Odası ile birlikte ortaklaşa düzenlediklerini söyledi. Özışık, “Yozgatımız tarım ve hayvancılık açısından son derece büyük bir öneme sahip. Geçen yıl ilkini düzenlediğimiz Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nı, 15 bin kişi ziyaret etti. Bu yıl 24 Nisan tarihine kadar açık kalacak olan fuarı 20-25 bin kişinin ziyaret etmesini bekliyoruz. Fuarımıza 22’si Yozgat’tan, 76?sı il dışından olmak üzere toplam 98 firma katılmaktadır.” dedi.
AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, konuşmasında Türkiye’nin her geçen gün daha iyiye gittiğini söyledi. Bozdağ, “Türkiye bugün düne göre daha iyi, yarın daha iyi olacak. Ülkemiz istikrarı AK Parti sayesinde yakaladı. Türkiye’de tarım ve hayvancılık önemli, Yozgatımızda hepsinden daha önemli. Biz AK Parti iktidarı olarak tarım ve hayvancılığa bugüne kadar önemli katkılar ve önemli destekler verdik. Fakat yılların açığını kısa sürede kapatmak olmuyor. Bugün dünden daha iyi, yarın bugünden daha iyi olacaktır.” diye konuştu.
Yozgat’taki Et Entegre Tesisi’nin Et Balık Kurumu’na devredildiğini belirten Bozdağ, “Yozgat’taki Et Balık Kurumu’nun çok kısa süre içerisinde faaliyete geçmesiyle birlikte iç Anadolu hayvancılık açısından bir cazibe merkezi haline gelecek. Hayvancılığın bu yönde gelişmesine katkı sağlayacak. Tesis kapasite artırımına gidecek ve ayrıca yine onlarca trilyonluk yatırım yapacak.” dedi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici, “İlimizin kalkınmasıyla ilgili stratejik politikalar yapılırken bütün ülkede olduğu gibi tarımı bir kenara koyan bir anlayışla bir kalkınma modelini benimseyerek şehrin bugünkü makus
talihini değiştirmek mümkün değildir. Teknolojiye dayalı bir tarım olması, tarım ürünlerimizin kalite ve niteliğinin artmasını bir siyasetçi olarak bizlere düşen görevdir.” diye konuştu.
Sivas Valisi Ali Konat, bölgesel gelişmeyi hızlandırma ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmada, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı olarak üzerlerine düşen görevleri yerine getireceklerinin altını çizdi.
Yozgat Valisi Şentürk ise Diyarbakır ve Ankara Çubuk’ta pilot bölge olarak yapılan organize hayvancılık işinden sonuç alınması durumda organize hayvancılığa geçecek illerin başında Yozgat’ın geldiğini söyledi. Vali Şentürk, “Yozgat organize ve hayvancılık bölgesinin temeli çok kısa bir süre sonra atılacak. Bu benim de en çok değer verdiğim ve önemsediğim bir projedir. Valilik olarak organize hayvancılık sanayisi projesini yakından takip ediyoruz.” dedi.
            Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından fuarın açılış kurdelesi kesildi. Protokol üyeleri daha sonra fuarda yer alan işletmelerin stantlarını gezdi. Fuarda sergilenen tarım aletlerinden mibzer, pulluk, bıçak, römork, pancar sökme makinesi ve diğer makineler ve traktörler çiftçiler tarafından dikkatlice incelendi.