Bölgede ‘kuş gribi’ vakasına rastlamamasının risk olmadığı anlamına gelmediğini belirten Dr. Tunç, kanatlı hayvan etlerinin iç ısıları 70 derece olacak veya ette pembeye benzer kırmızılık kalmayacak şekilde pişirilerek tüketilmesinin yanısıra, yumurtanın da iyice pişirilerek yenmesi gerektiğini vurguladı. Tunç, “Önceleri ‘tavuk vebası’ olarak bilinen ve hayvandan hayvana bulaşan virüsler, zamanla değişime uğrayarak hayvandan insana geçmeye başlayan ‘kuş gribi’ vürüsüne dönüştü. Zamanında önlem alınırsa bu hastalığın tedavi edilmesi mümkün; ancak, virüslerdeki değişim devam eder de hastalık, insandan insana geçmeye başlarsa endişe verici bir durum ortaya çıkar. Bütün bunların yaşanmaması için vatandaşın, gerekli uyarıları dikkate alması gerekiyor.” diye konuştu.
Türkiye’nin birçok bölgesinde görülen ‘kuş gribi’ vakasına Antalya’da rastlanmamasının büyük bir şans olduğunu belirten Mehmet Tunç, olası bir durumda kimin ne yapacağının belli olduğunu söyledi. Dr. Mehmet Tunç, ilgili bakanlığın birimleri tarafından gerekli uyarıların yapılmasına rağmen vatandaşın duyarsız davranmasının anlaşılmaz olduğunu kaydetti.
“Tavuklarımı elimden alacaklar” düşüncesiyle birçok vatandaşın hayvanlarını keserek buzdolabında sakladığını belirten Tunç, “Vatandaş sağlığını riske atıyor.” dedi.