Aykut Kocaman: Yüzde 60 ile oynadık!

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Galatasaray ile berabere biten maç ile ilgili yaptığı açıklamasında, stres nedeniyle takımın performasının ancak yüzde 60'ını sergileyebildiğini belirtti.

Fenerbahçe mutlaka galibiyet hedefiyle çıktığı Galatasaray derbisinden beraberlikle ayrılsa da teknik direktör Aykut Kocaman’ın şampiyonluk inancında bir değişiklik olmadı. Maçın ardından basın mensuplarıyla sohbet eden Aykut Kocaman, “Derbide normal kapasitemizin ancak yüzde 60’ını sergileyebildik. Maçın psikolojisi, gerginliği, rakibin de son derece güçlü bireysel oyunculardan kurulu olması nedeniyle biz yüzde 60’ta kaldık. Rakibimizin zaaflarından daha fazla faydalanabilirdik. İkinci yarıda oyunumuz açısından kırıklık vardı. Bu kadar düşük olmamamız gerekirdi. Bunu biraz daha yukarıya çıkarabilecek kapasitemiz vardı” açıklamasında bulundu.

Maç öncesi Galatasaray’ın farklı kazanacağı yönündeki iddialara da cevap veren Aykut Kocaman, “Bu tarifler nasıl oluyor anlamadım. Bizim gücümüz ortada. Kazanmak için sahaya çıkmıştık. Galibiyet için fırsatları da bulduk. Beraberliğe üzgünüz” yorumunu yaptı. Hedeflerinin 4-5 puan gerisinde kaldıklarını dile getiren Kocaman, “Bizim açımızdan 9 maçta 15 puan kabul edilebilir değil” derken, şampiyonluk inancını koruduğunun altını çizdi. Ligin uzun bir maraton olduğunu hatırlatan tecrübeli çalıştırıcı, “Son ana kadar şampiyonluk yarışının içinde olacağız. Vazgeçtiğiniz zaman kaybedersiniz. Takımımın gücüne ve kalitesine inanıyorum. Bu konuda hiçbir tereddüdüm yok” diye konuştu.   

TÜRKİYE

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.