Eski bakan Suat Kılıç, AK Parti’den istifa etti

Uzun yıllar AK Parti’de milletvekili ve bakanlık görevinde bulunan Suat Kılıç, partiden istifa etti

AKP’de üç dönem milletvekilliği yapan ve 2011-2013 tarihleri arasında Gençlik ve Spor Bakanı olarak görevini üstlenen Suat Kılıç, istifa ettiğini açıkladı.

8 yıllık aranın ardından siyasete dönme mesajı veren Suat Kılıç hangi partiye katılacağını veya izleyeceği yol haritasını belirtmedi.

Twitter hesabından bir açıklama yayımlayan eski bakan Suat Kılıç şunları söyledi:

“Değerli dostlarım;

3 Kasım 2002’den 7 Haziran 2015’e kadar önemli görev ve sorumluluklar üstlendiğim AKPARTi’deki üyeliğimi 3 Haziran 2023’te sonlandırdım.

8 yıllık aranın ardından, ilkelerim ve istikametime uygun bir zeminde, yerli ve milli siyasete katkı sağlamaya, ülkem ve milletim için çalışmaya, inşallah bundan sonra da devam edeceğim.

Öncelikle, milletimin emrinde ve hizmetinde olmanın büyük onurunu yaşadığım bu yıllar boyunca, içinde bulunduğum siyasi hareketten desteğini esirgemeyen kadirşinas halkımıza kalbi şükranlarımı sunarım.

Siyaset yoluyla millete hizmet etmemize elverişli bir zemin oluşturan, duyduğu güvenle en genç milletvekili, en genç grup başkanvekili ve en genç bakan olmamızın yolunu açan, Cumhurbaşkanımız (Başbakanımız) Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a içtenlikle teşekkür ederim.

22, 23 ve 24. Dönem boyunca Meclis’te, Parti’de, Bakanlık’ta ve Devlet’te, başta memleketim Samsun olmak üzere Türkiye’nin her köşesinden, yakından tanıdığım, birlikte çalıştığım, çok sevdiğim, özellikle de genç kardeşlerim, Allah hepinizden razı olsun.

Bütün başarıların bereket pınarı, isimsiz kahramanlar… Sizden de Allah razı olsun.

2002’de AKPARTi’de 2011’de GSB’de sizlerle buluşturan, nihayetsiz nimetleriyle halka hizmet fırsatları oluşturan, üstlendiğimiz her sorumluluğun altından alnımızın akıyla çıkmamızı sağlayan, genç yaşta yolumuzu millet ve memleket aşığı inanmış gençlerle kesiştiren, seven ve sevdiren Allah’a sonsuz şükürler olsun.

İyi ki bu geçmişi birlikte inşa ettik.
İyi ki…
Ve nihayet…

Niyet bozulmadıkça istikamet bozulmaz. Şimdi, yol ayrımında değil, milletimizin refahı için istikameti yeniden tahkim etme arzusundayız.

Allah bizleri Türk milletine sadakatten ve Türkiye Cumhuriyeti’ne hizmetten mahrum bırakmasın.

Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da ufkumuzu açacak, yolumuzu aydınlatacak fikir, katkı ve dualarınızı beklerim.

Sevgi ve saygılarımla.”

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İstihdam Koruma Desteği Açıklandı: 3 Bin 500 Lira

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, imalat sektöründeki işletmelere, sigortalı çalışan sayılarını korumaları karşılığında kişi başına 3 bin 500 lira destek verileceğini duyurdu.

Balıkesir’de Gizemli İHA Düşüşü Gerçekleşti

Manyas'ta kaynağı bilinmeyen bir insansız hava aracı, boş bir alana düştü. Çiftçiler tarafından bulunan İHA, incelenmek üzere Ankara'ya ulaştırıldı.

Sadettin Saran İfadesini Tamamladı: İki Saat Süreyle Verdi

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın uyuşturucu soruşturması kapsamında yaklaşık iki saat ifade verdi.

Mersin Aralık’ta Türkiye’nin En Sıcak İliği Oldu

Mersin, son beş günde 20 dereceye ulaşarak sıcaklıkta öne çıktı. Bu durum, Aralık ayında yaz havası yaşanmasına neden oldu.

Perakende Ticaret İhlallerinde Ceza Miktarları Artış Gösterdi

Ticaret Bakanlığı, perakende ticaret ihlallerine karşı caydırıcı yeni idari para cezaları belirledi. Yüzde 25,49 oranında artacak cezalar, 1 Ocak 2026'dan itibaren uygulanacak.