Meteorolojiden 17 il için uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun bazı bölgelerinde beklenen kuvvetli yağış ile ilgili açıklama yaptı.

Metoroloji Genel Müdürlüğü haftalık hava tahmin raporunu yayımladı. Buna göre raporda 17 il için sarı kodu gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulunuldu. Öte yandan AFAD’dan yapılan açıklamada da “Vatandaşlarımızın sel, su baskını, heyelan, yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz.” ifadeleri yer aldı.

Meteoroloji’den yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu havanın etkisi altında olacak. Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Van, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde ise yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ile Tekirdağ’ın doğusu, Bursa ve Balıkesir’in kuzeyinde, Çanakkale’nin doğusunda, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Adana’nın doğusu, Osmaniye ile Hatay çevrelerinde yer yer kuvvetli ve çok kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI 3 İLA 5 DERECE AZALACAK

Hava socaklığını ise Batı kesimlerde yağışla birlikte 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın Genellikle kuzeyli, yurdun güney kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış anında kuvvetli esmesi bekleniyor.

YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların yarın(Cumartesi) sabah saatlerinden ; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ile Tekirdağ’ın doğusu, Bursa ve Balıkesir’in kuzeyinde, Çanakkale’nin doğusunda, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu ve Adana’nın doğusu, Osmaniye ile Hatay çevrelerinde yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75) yağış beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İstihdam Koruma Desteği Açıklandı: 3 Bin 500 Lira

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, imalat sektöründeki işletmelere, sigortalı çalışan sayılarını korumaları karşılığında kişi başına 3 bin 500 lira destek verileceğini duyurdu.

Balıkesir’de Gizemli İHA Düşüşü Gerçekleşti

Manyas'ta kaynağı bilinmeyen bir insansız hava aracı, boş bir alana düştü. Çiftçiler tarafından bulunan İHA, incelenmek üzere Ankara'ya ulaştırıldı.

Sadettin Saran İfadesini Tamamladı: İki Saat Süreyle Verdi

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın uyuşturucu soruşturması kapsamında yaklaşık iki saat ifade verdi.

Mersin Aralık’ta Türkiye’nin En Sıcak İliği Oldu

Mersin, son beş günde 20 dereceye ulaşarak sıcaklıkta öne çıktı. Bu durum, Aralık ayında yaz havası yaşanmasına neden oldu.

Perakende Ticaret İhlallerinde Ceza Miktarları Artış Gösterdi

Ticaret Bakanlığı, perakende ticaret ihlallerine karşı caydırıcı yeni idari para cezaları belirledi. Yüzde 25,49 oranında artacak cezalar, 1 Ocak 2026'dan itibaren uygulanacak.