İstanbul’da trafik yoğunluğu yüzde 72’ye çıktı

Trafik Yoğunluğu Sabah Saatlerinde Arttı
Sabahın erken saatlerinde başlayan okul mesaisi ve işe gidenlerin neden olduğu yoğunluk, kentin Anadolu ve Avrupa yakalarında D-100 kara yolu, TEM Otoyolu ve bağlantı yollarında trafik sıkışıklığına yol açtı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin trafik yoğunluk haritasına göre, saat 08.30 itibariyle yoğunluk yüzde 72 seviyesinde ölçüldü. Kentte aralıklarla devam eden yağış da bazı bölgelerde etkisini sürdürdü.

Avrupa Yakası’nda Trafik Hareketliliği
Avrupa Yakası’nda özellikle D-100 kara yolunun Beylikdüzü, Avcılar, Küçükçekmece, Bakırköy ve Zeytinburnu mevkilerinde yoğunlaşan trafik, Haliç Köprüsü’nün girişlerinde çift yönlü yavaş ilerlemeye neden oluyor. Okmeydanı Mecidiyeköy istikametinde ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü yönünde de trafik yoğunluğu yaşanıyor. TEM Otoyolu’nda ise Kağıthane Gaziosmanpaşa istikametinde ağır ilerleyen trafik dikkat çekiyor.

Anadolu’dan Avrupa’ya Yoğun Geçişler
Anadolu Yakası’ndan Avrupa Yakası’na geçişlerin sağlandığı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Avrasya Tüneli çevresinde trafik yoğunluğu artarken, bu bölgelere bağlanan ana ve ara yollar da etkileniyor. Ataşehir, Ümraniye, Kavacık gibi bölgelerde TEM Otoyolu’nda ve Ataşehir, Maltepe, Erenköy, Bostancı, Kadıköy gibi bölgelerde D-100 kara yolunda trafik akışı yavaşlıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cep Trafik Haritası verilerine göre, sabahın erken saatlerinde Avrupa Yakası’nda yoğunluk yüzde 63’e, Anadolu Yakası’nda ise yüzde 87’ye ulaştı.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Perakende Ticaret İhlallerinde Ceza Miktarları Artış Gösterdi

Ticaret Bakanlığı, perakende ticaret ihlallerine karşı caydırıcı yeni idari para cezaları belirledi. Yüzde 25,49 oranında artacak cezalar, 1 Ocak 2026'dan itibaren uygulanacak.

Fenerbahçe Eyüpspor ile Deplasmanda Karşılaşıyor

Fenerbahçe, Süper Lig'in 17. haftasında Eyüpspor ile deplasmanda oynayacak. Her iki takım da yılı 3 puanla tamamlamayı hedefliyor.

Askerlikte Yeni Uygulama Detayları Açıklanıyor

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, 3 çocuklu ailelerin 1, 4 çocuklu ailelerin 2 çocuğunun istedikleri yerde askerlik yapabileceğini duyurdu.

Suriye’de DEAŞ’a ABD’den Sert Yanıt Başlatıldı

ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, 13 Aralık'ta gerçekleşen silahlı saldırıya karşılık Suriye'de Şahin Gözü Operasyonu'nu başlattıklarını ve 70'ten fazla hedefin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Borsa İstanbul’da Hisse Senetleri ve Döviz Artış Gösterdi

BIST 100 endeksi haftalık olarak yüzde 0,27 artışla 11.341,90 puana yükseldi. Altın fiyatları da 24 ayar külçe altın gramının 5.958 liraya çıkmasıyla birlikte yükseldi.