“Aracı Kurumların Hisse Alım-Satım İşlemleri”

Borsa İstanbul Yatay Seyir İzliyor

Borsa İstanbul’da işlem gününün sonlarına yaklaşırken piyasa yatay bir görünüm sergiliyor. Saat 13:27 itibarıyla BIST 100 endeksi gün içinde yüzde 0,08 artışla 8905 puan seviyesinde işlem görüyor. İşlem hacmi ise 30 milyar TL civarına ulaştı. Son veriler ışığında, piyasada en fazla işlem gerçekleştiren aracı kurumlar ve dikkat çeken hisse senetleri şöyle sıralanıyor: Borsa İstanbul BIST 100 endeksinde en yüksek net alım yapan aracı kurumlar Garanti Yatırım, İş Yatırım ve TEB Yatırım.

En Çok Alım Yapan Aracı Kurumlar

Garanti Yatırım’ın en çok alım yaptığı hisseler arasında ISCTR, GARAN ve THYAO yer alıyor. İş Yatırım ise en çok AKBNK, ASELS ve GARAN hisselerini almayı tercih etti. TEB Yatırım’ın yoğun alım yaptığı hisseler ise THYAO, YKBNK ve TCELL olarak kaydedildi. Bunun yanı sıra endeks içerisinde net satıcı durumda olan aracı kurumlar ise Bank of America, Yapıkredi Yatırım ve İnfo Yatırım. Bank of America’nın en çok satış yaptığı hisseler YKBNK, BIMAS ve GARAN olurken, Yapıkredi Yatırım THYAO, AKBNK ve KCHOL’u, İnfo Yatırım ise EREGL, THYAO ve AKBNK’yı en çok sattığı hisseler olarak belirtti.

Günlük Net Para Girişi/Çıkışı

Günlük net para girişi/çıkışı, belirli bir piyasada ya da hisse senedinde, belirli bir işlem anında/gününde işlemlere taraf olan ilk 5 veya 10 kurumun toplam işlemleri arasındaki farkı yansıtır. Bu ortamda alış ile satış arasındaki farklar pozitif olduğunda para girişi, negatif olduğunda ise para çıkışı meydana gelir. Günlük net para girişi, belirli bir piyasada ya da hisse senedinde, ilk 5 veya 10 kurumun toplam işlemlerinin pozitif farkıdır. Bu durum, piyasa için olumlu olmasına karşın fiyatların yükselebileceği anlamına gelmiyor. Günlük net para çıkışı ise, belirli bir piyasada ya da hisse senedinde bu kurumların negatif farkıyla belirleniyor. Bu da olumsuz bir durum oluştursa da fiyatların düşeceği anlamına kesinlikle gelmiyor.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Kadir İnanır Yeniden Hastaneye Kaldırıldı

Kadir İnanır, sağlık problemleri nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Usta oyuncunun yoğun bakımda tedavisinin devam ettiği ve hayranlarını endişelendirdiği bildirildi.

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.