PKK/KCK TERÖRİSTİ ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Gri kategorideki PKK/KCK terör örgütü mensubu bir terörist daha etkisiz hale getirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bu durumu, “Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar durmayacağız, duraksamayacağız.” sözleriyle açıkladı. Yerlikaya, gri kategoride yer alan Zafer (Kod adlı) Özcan Günay isimli teröristin Mardin ili Savur kırsalında gerçekleştirilen “GÜRZ-21” operasyonunda, Jandarma ve Emniyet birimlerinin ortak istihbari çalışmaları sonucu silahıyla birlikte etkisiz hale getirildiğini duyurdu.
OPERASYONUN DETAYLARI
Mardin İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğünün yaptığı çalışmalarda, Savur ilçesi kırsalında J-SİHA ve zırhlı araç desteğinde JÖH, JOPER ve PÖH timleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda etkisiz hale getirilen teröristin, 2014 yılında terör örgütüne katıldığı ve 2018 yılında Suriye Afrin bölgesinde Zeytin Dalı Harekâtında bölücü terör örgütü saflarında yer aldığı bilgisi edinildi. Bu süreçte, Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına yönelik birçok eylem yaptığına dair istihbari veriler tespit edildi.
BİRLİKTE HAREKET EDEN GÜVENLİK GÜÇLERİNE TEŞEKKÜR
Bakan Yerlikaya, operasyonda görev alan Kahraman Jandarma ve Emniyet teşkilatına teşekkür etti. “Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle.” diye belirtti. Son terörist etkisiz hale getirilene kadar güvenlik güçlerinin kararlılıkla devam edeceği vurgulandı.